STRESS

Denna dag kan nog bli en av de värsta i mitt liv. 
Jag har fått drygt tre timmars sömn, sitter nu och ska käka knäckebröd utan nånting på och vita bönor i tomatsås då det var typ det som fanns här hemma. 
Om drygt 30 minuter går min buss in till stan där min buss vidare till Kungsgården går ifrån och väl framme i Kungsgården ska jag stå och huttra i drygt tjugo minuter innan jag ska ta en fem minuters lång resa till Åshammar. Då är det ändå 1 h och 20 min kvar tills jag börjar.
Slutar klockan 15, troligen och förhoppningsvis hämtar min far upp mig då. Jag måste då förbi IKEA och köpa några till flyttkartonger då jag var alldeles för optimistisk när jag trodde att jag skulle klara mig på de jag har. 
Sen hem och packa, packa och åter packa! Runt 17-tiden kommer Marcus och då ska resten av lägenheten tömmas och jag får kallsvettningar av bara tanken hur slitsamt det kommer att bli. 
Sen om jag hinner, vilket jag antagligen inte gör så ska jag flyttstäda men det skjuts nog upp tills tidigt imorgon bitti. Imorgon måste jag även tapetsera klart sovrummet, så måste fixa tapetklister och sen så ska jag hinna få in nycklarna. Jag kommer vara helt förstörd innan detta är över. 
Men i helgen då jäklar ska jag sova ut och enbart fokusera på att få det snyggt i lägenheten! 


Nu måste jag verkligen röra på mig, missar jag bussen så skulle jag gå under! 
Önska mig lycka till idag på min andra introduktionsdag.
Chao! 




KAN INTE SÄTTA FINGRET PÅ VAD DET ÄR...

Nu var det några dagar sedan jag skrev. 
Jag påbörjade ett inlägg häromdagen men blev aldrig så att jag publicerade det. 

Jag är ju mitt uppe i en flytt så att blogga är ju inte det som prioriteras. 
Men idag har jag varit duktig och slitit här i flera timmar så jag tänkte att jag nu skulle få sätta mig ner några minuter och passar då på att uppdatera till er mina kära vänner och övriga. ;)

Som jag skrev i mitt tidigare inlägg så var det något som inte kändes något vidare bra när jag hade mitt sista pass i Hudiksvall. Jag fick en dålig känsla, trots att det enbart sades bra saker, men jag tog i alla fall med mig mina saker jag hade där något som visades sig vara bra. 
Mamman till killen jag var assistent åt ringde nämligen häromdagen och efter lite allmänt prat så kom det fram efter en relativt lång utläggning av vilken underbar person jag var som var helt fantastisk när det kom till omsorg, vård omtanke biten men att min brukare (hennes son) inte riktigt kände att vi klickade till 100% och han inte kunde sätta fingret på vad det var. Men detta som han inte kunde sätta fingret på vad det var gjorde i alla fall så att de avbröt min provanställning en månad tidigare. Han ville dock ha kvar mig på Facebook och ha kontakt med mig där och hans mamma kände att hon fortfarande vill kunna ringa till mig och prata med mig. Först kände detta okej men nu känner jag att det absolut inte är det. Varför ska de ha kontakt med mig om de känner att vi inte "klickade" till 100%?! Och HUR ska man ens klicka till 100%?! allra helst efter fyra pass. 
Eftersom det har varit väldigt mycket strul redan från att komma på intervjun till ändringar av dagar så kändes detta både trist men samtidigt ändå som en lättnad. Det var skönt att veta att strulet var över samtidigt som jag faktiskt trivdes och trodde att även han trivdes med mig, eftersom han sa att det gått jäkligt bra och allting sådant. 

Nå väl. Inte gråter jag över spilld mjölk. Så länge jag får min lön, RÄTT lön så är jag nöjd. 
Jag tackar dessutom för den kunskap och erfarenhet jag fick utav den korta tid jag var där. Nu vet jag att Humana inte direkt är något företag jag vill ha något att göra med, då ingen kontakt alls har skötts via dem, att man under en provanställning inte är något värd och att man alltid måste följa sin känsla oavsett vad människor säger. Jag har också lärt mig en hel del nya saker i allmänhet och även fått tillbaka intresset att skriva en bok jag länge funderat på, samt så har jag fått träffa nya människor och fått besökt älskade Hälsingland och käkat Jambos underbart goda smörgåsar. Så jag tackar för det! (:

Imorgon har jag min andra introduktionsdag på mitt andra och nu enda jobb. 
Där vet jag att jag är omtyckt då de visar det i både handlingar och ord. Dessutom så känner jag det verkligen. 
Jag hoppas innerligt att det kommer gå bra där för det flyter verkligen på så bra med företaget Alma. 
Jag har dessutom en bättre lön och det är en struktur som jag gillar. 

Jag söker dock nya arbeten då detta bara är 50% och jag vet inte hur länge jag får jobba 50% där då jag jobbar för en tjej som är sjukskriven. Men jag söker jobb som jag kan kompletera med detta, då jag verkligen känner att jag vill jobba med denna brukare! (: 


Nu är min "rast" över.
Dags att börja packa igen och sen iväg med lite prylar till nya lägenheten. 
Chao!



JO MEN VISST

Jag har precis kommit hem. Jag är hur trött som helst och hungrig men första introduktionsdagen har gått så jäkla bra och allt känns så bra! 
Schemat kommer göras om så det anpassas lite mer efter mig, vilket inte bara är väldigt bra för mig utan också nå galet omtänksamt och det är inga tvivel alls om att jag är omtyckt. :) 

Nu inväntar jag att GDG pizzeria ska leverera min middag. 
Jag skulle egentligen sluta med det men vafan, är man uppe i en flytt, varken har tid eller något hemma att tillaga och stortsett alla köksprylar nedpackade så är alternativen få. 
Så jag tänker njuta som bara tusan av min pizza! (: 



Så ah, mat i magen sen packa och sen blir det första flyttlasset. 
Tanken slog mig dessutom att jag har energidrycker hemma! :D Liiiiivet! ^^ 

Chao!

FÖRSTA DAGEN

Klockan fem ringde klockan.  Klockan sex satt jag på bussen på väg in till Gävle där jag hoppade på bussen vidare mot Kungsgården. I Kungsgården inväntade jag bussen till Åshammar som blev några minuter sen,  något som inte gjorde mig något alls. Jag kom fram till Åshammar centrum strax före kl 08 och sen dess har jag varit ute och promenerat för att hålla mig varm. Hundar har skällt på mig, himlen har gått från kolsvart till ljus och om ca 30 minuter börjar jag jobba.  
En sak är så jäkla säker och det är att ska jag jobba här i fortsättningen så MÅSTE jag ta körkort och det är pronto! Det är väl okej att göra så här någon enstaka gång eller när det är sommar men nu när vintern snart är här som innebär kyla, snö och halka samt förseningar med bussar så känns inte denna pendling som en bra lösning,  utan jag måste kunna ta bilen till jobbet om jag behöver det.
Så... det blir att ansöka om nytt körkortstillstånd och sedan kontakta körskola. Hur bråttom det blir med jobbet beror helt på hur jag trivs på detta jobb. Trivs jag bra och att jag får jobba relativt mycket så kommer körkortet prioriteras högt. 
 
Jag slutar klockan 15 idag. Då blir det en promenad till My som ska vara snäll och skjutsa hem mig.  Men först så ska jag så klart umgås med henne och Algot en liten stund!  :) 
Väl hemma så ska jag packa så mycket det bara går sen mot kvällen kommer Marcus och är snäll nog och hjälper mig att flytta. Blir nog bara ett lass idag eftersom klockan kommer bli så sen men känns oavsett bra att börja få iväg något. Med lite bra planering och tur så kommer vi nog hinna flytta allt i helgen.  
 
Note till mig själv är att jag måste göra utbildningen via Humana (som man tydligen inte får betalt för,  något som retar mig en aning!) sen så måste jag dessutom adressändra och troligen beställa till sånt där eftersändning av posten. 
 
Nåväl, nu är det ca 15 min kvar tills jag börjar. Jag står här på parkeringen och väntar in minuterna. 
Det kan väl inte göra något om jag kommer någon minut för tidigt så jag ska strax börja röra på mig.
 
Håll tummarna att allt går bra för mig idag!  
chao!
 

SISTA PASSET

Då sitter jag på station här i Hudiksvall omgiven av alkoholister i väntan på tåget hem. 
Mitt fjärde dygnspass är nu avklarat och jag vet nu varken när eller om jag får jobba något mer. 
Jag tycker det gått väldigt bra, det tycker även min brukare men ändå har jag en känsla som är svår att skaka av. Jag får helt enkelt vänta och se vad dom säger, om jag är välkommen tillbaka eller inte. 
 
Jag har ju ett till arbete iallafall som jag börjar på imorgon och jag håller mig uppdaterad på arbetsfronten om något intressant skulle dyka upp. 
 
Nycklarna är iallafall uthämtade så det blir att börja flytta in saker lite smått redan imorgon.
 
Snart så kommer tåget, ska bli gött att komma hem må jag säga. Undra om jag hinner kika lite på teve innan jag slocknar när jag kommer hem.  Upp till bevis.
 
Med det sagt så avslutar jag detta inlägg!  ;)
chao! 
 
 

ETT PAR SNABBA RADER

Godmorgon!
Jag är på jobbet men tänkte klottra ner några snabba rader nu medan jag har möjlighet och för tillfället inte har något speciellt vettigare att göra. 
Jag har precis ätit frukost,  rostade mackor med ost och det var verkligen en evighet sedan jag åt det. Jag sitter nu och dricker en kopp te och försöker få lite värme i kroppen medan jag funderar på hur jag ska lägga upp veckan.  Jag messade men tjejen som har haft lägenheten igår och hon sa att lägenheten var städad och klar så att hon skulle lämna in nycklarna idag så jag kunde hämta ut dem. 
 
Nu måste jag sätta igång att jobba!  :)
chao!
 
 
 

TRÖTTHET

Jag tycker om hösten. Alla färger, dofter, skogspromenader, levande ljus, varma drycker och alla mysiga stunder. 
Men.. Jag blir så himla trött! Jag är trött typ hela tiden, oavsett hur mycket jag än sover så är jag så otroligt trött! 
Klockan har inte ens hunnit slå två och jag känner att jag skulle göra allt för att krypa ner under täcket, kika på en bunt med filmer och serier och bara vara, men det finns det ingen tid för. 

Idag jobbar jag mitt fjärde dygnspass, det sista som jag just nu har schema på. 
Jag kommer komma hem väldigt sent imorgon och på fredag ska jag upp väldigt tidigt för att ha min första introduktionsdag på mitt andra jobb i Åshammar. Jag börjar inte förrän kl nio då men bussarna går så sällan så jag måste ta den som gör att jag är i Åshammar redan kl 07:40 och vad finns det att göra i Åshammar vid den tiden?! Absolut ingenting! 

Idag skrev jag i alla fall kontrakt på lägenheten, och med lite tur hinner jag få nycklar till den innan fredagen så jag kan flytta denna helg.Tjejen som har bott där har sagt att det är lugnt att jag tar nycklarna tidigare så jag hoppas det blir så också. 

Nu ska jag i alla fall kika klart på The Mentalist och sedan packa ihop lite innan jag ska gå mot bussen. 
Chao!





ATT TRIVAS PÅ SITT ARBETE

Tredje dygnspasset avklarat och jag trivs då bara mer och mer. 
När man trivs så mycket att 24 timmar bara flyger förbi, att man skrattar och har trevligt, känner sig trygg och säker, så att gör man något misstag så grips man inte av panik, utan man berättar och allt tas så lugnt och man slipper den klump i magen som fanns när ett misstag gjordes när jag jobbade åt Carema, hur litet det än var, när man berättade till sina kollegor. När klockan slår 18 och det är dags att gå hem så känns det nästan som att jag hellre stannar kvar. 
Jag har så otroligt bra på min arbetsplats så det känns lite skumt att veta att jag får betalt för att ha det så här bra och roligt. Det känns snarare att jag är och besöker en god vän, för jag trivs nå förbannat bra!
Min brukare liksom hans anhöriga är hur underbara som helst, och de övriga assistenterna är också toppen! 
Trots att jag inte träffar dom så ofta så har jag fått bättre kontakt med dem än vad jag fick med mina arbetskollegor på Carema som jag pratade med varje dag. 
Jag tycker det säger allt vilka fantastiska människor jag har att göra med. 

Innan jag kom på arbetsintervjun så gjorde jag misstaget att jag gick ut på diverese olika forum och läste om personlig assistent. MÅNGA hade då skrivit väldigt negativt om yrket. Hur de själva varit assistenter och blivit behandlade som skit rent ut sagt. Jag läste skräckhistoria efter skräckhistoria och var nästan helt skakis efteråt. Dessutom har jag en vän som prövat på yrket tre gånger åt tre olika brukare och hon har haft en rejäl otur varje gång. Så det var med en liten oro inom mig när jag åkte på intervjun, även om jag hade svårt att tro det om denna familj. Det visade sig snabbt att min oro var i onödan, då både min brukare och hans anhöriga inte är något annat än omtänksamma och underbara människor.
Så jag tycker inte att människor ska dömma ut yrket alldeles för snabbt. Åk på intervjun, testa, för stämmer personkemin så blir det så otroligt bra. 

Jag kan helt ärligt säga att jag har svårt att se att jag skulle kunna ha hittat ett bättre arbete. 
Jag är så tacksam över detta jobb så inga ord kan beskriva hur mycket. Nu har jag ett dygnspass kvar, på onsdag, sen så får vi se hur nästa månad kommer se ut. 
Jag hoppas de är nöjd med mig och mitt arbete och att jag efter prövoanställningen får fortsätta. 


Nu ska jag ut i skogen med mamsen, sen så ska jag fixa här hemma. 
Packa och dona för nu har allting löst sig på boendefronten också. 
Första november blir jag Bomhus bo igen. (:

Chao!







JAG SKA FINNAS FÖR MIG SJÄLV

Jag blir ibland så jävla arg på medlemmar i min familj, i detta fall mina systrar! 
Förra helgen tog jag tid jag inte hade och följde med min systerson på Hunted Halloween i Skutskär. 
Då blev min andra systerson ledsen och ville också göra något med sina mostrar, alltså mig och My. Det blev då snack om att gå på bio, eventuellt denna helg. Men My velade om hon kunde eller inte och jag hade/har egentligen inte tid med det denna helg då jag är mitt uppe i en flytt och börjar känna skaplig panik över att inte veta varken hur min boendesituation kommer se ut vilket gör att jag inte har börjat packa något speciellt. Så om drygt 10 dagar ska jag vara utflyttad, ha hunnit packat ihop allting, löst vart allting ska vara och vart jag själv ska bo samt ha hunnit flyttstäda. Dessutom så är det småsaker jag måste fixa med tapetseringen här i lägenheten. 
Detta är tydligen ingenting som någon av mina systrar förstår! Den ena förstår inte att jag inte har några pengar och den andra förstår inte att jag inte har någon tid! 
Jag lovade INTE min systerson att gå på bio med honom denna helg utan ordet som blev sagt var KANSKE. 
Trots allt detta, att jag är mitt uppe i en flytt som det är STORA eller snarare ENORMA frågetecken runt, samt att jag jobbar och pendlar som tar upp en stor tid så fixade jag fram tid till att jag skulle kunna gå på bio idag, söndag, men då fick jag istället inget svar av min syster My om det funkade för henne eller inte. 
Eftersom jag varken hört något ifrån henne eller min syster Diana så antog jag att det inte skulle bli någon bio. Men idag fick jag ett sms ifrån Diana där hon frågar om det skulle bli någon bio med Johannes idag. Jag ringde upp och sa som det var, det finns ingen tid till det då jag inte hört något ifrån någon utav dem och att jag därför planerat att fixa i lägenheten innan jag åker till jobbet. Allt verkade då okej på telefon men alldeles nyligen så fick jag detta sms:
" Johannes 'tänker inte se nån film med dig och my'. "

Inte så att Diana kan förklara för honom hur min situation ser ut just nu. Utan all denna jävla skuld de ska lasta mig med. Jag älskar verkligen mina systersöner det gör jag, jag älskar dom och jag älskar min lillebror så jäkla mycket.. MEN... Mitt liv är kaotiskt just nu. Jag har nyligen börjat på ett jobb där jag vill visa framfötterna, inte bryta ihop totalt på grund av stress. Jag har dessutom fått ett till jobb där jag också nu ska börja och känna av om det är något som passar mig och att jag och den brukaren kommer överens. 


Så... Två jobb, en stor flytt med stoooooooora frågetecken, en stress och en ångest som dämpas av lergigan. 
Hur i HELVETE kan då människor ens försöka ge mig skuldkänslor när de vet hur min vardag ser ut?!!
Jag försöker jämt finnas till, alltid hjälpa alla och får bara skit och hamnar i kris själv. Får jag någon hjälp då?!! NEJ!! 

Jag känner press och familjemedlemmar och även vänner! 
HUUUUUUR tror ni jag ska hinna allt, jag må vara kristen men jag är INTE Gud. 
Jag är en helt vanlig dödlig, som just nu gör ALLT för att hinna med allt och balansera allt här i livet. Sluta då för i helvete att försöka hugga mig i benen så jag ramlar!!! 

Behandla andra som ni själva vill bli behandlade. 
Så med andra ord... När ni behöver hjälp med något, flytt, någon att prata med, pengar... SÖK FFS VIDARE!!!!!! FÖR NI KOMMER INTE HITTA DET HOS MIG LÄNGRE, NO FUCKIN' WAY!!!!!!


Ni anar inte vilken lättnad det är att få skriva av mig detta, jag mår redan mycket bättre än vad jag gjorde när jag började skriva. Det är så här man hanterar kaos, man måste få ur sig det. Man måste inse sina begränsningar. 
Jag kan inte finnas till för alla, och nu för en gångs skull.. Ska JAG finnas till för MIG! 






UPPSALA

Jag tänkte klottra ner några snabba rader innan jag ska mysa ner i soffan framför en film. 

Mitt andra dygnspass gick väldigt bra. Jag känner mig mer och mer säker i det jag gör vilket känns toppen! 
Jag trivs verkligen och jag hoppas att jag är lika omtyckt som han/dom är för mig. 
Imorgon har jag mitt tredje dygnspass och jag hoppas på att det går minst lika bra, gärna bättre. Jag vill utvecklas hela tiden och jag vill ta del av så mycket kunskap som det bara går. 

Idag klev jag upp redan klockan fem och kl sex kom mamma och hämtade upp mig. 
Vi påbörjade en bilresa ner till Uppsala, som började skakigt, bokstavligen. 
Det var halt på vägen och helt plötsligt började hela bilen typ skaka och vaja mot sidorna. Men det gick bra. 
I Uppsala har jag haft en super trevlig dag med mamsen! Loppis så klart, blev dock inga direkt fynd. Bara ett par skor som mamma total vägrade att jag skulle köpa, men som Marcus ville ha så köpte dem åt honom för 10:-. Dom skorna gav oss många skratt på hemresan vill jag lova. 
Innan hemgång var vi in på IKEA som är minst sagt ENORMT i jämförelse med Valbos lilla. Där åt vi, och köpte hem en jäkla massa doftljus då dom var bra mycket billigare där än här. 
Köpte även hem lite smått och gott i bistron. Bland annat viltkorv och godis! ;) 

Så nu ska jag mysa framför en film och äta lite gotta! (:
Imorgon blir det att ta sovmorgon, sen upp och städa innan det bär av mot Hudik igen för jobb. 

Hoppas ni alla har en trevlig helg! (: 
Chao!



PENDLANDET

Jag fick jobbet igår. Så nu har jag två jobb, varav inget ligger i närheten där jag bor eller kommer att bo. Haha. 
Det känns lite som själva pendlandet kommer nöta sönder mig, därför är det så otroligt viktigt att jag ska börja satsa på att ta körkortet så fort som möjligt så att jag slipper vänta in bussar och tåg varje gång. 
Även om jag helt klart hellre åker tåg än bil så kan det vara skönt att ha möjligheten att kunna ta bilen också. 
Nu gäller det bara att få veta hur jag ska jobba i Hudik nästa månad så jag kan lägga upp med pass för jobbet i Åshammar. 

Alldeles strax så ska jag påbörja min resa till Hudiksvall för mitt andra dygnspass. 
Jag hoppas att det går bra, gärna bättre än det förra nu när jag vet lite mer hur rutinerna ser ut. 
Jag är så djävulskt trött idag utan att riktigt veta varför. Så jag måste förbi affären och köpa en energidryck innan jag hoppar på bussen. 

Så ah, önska mig lycka till idag då! (:
Chao!

EN BRA FÖRSTA DAG

Mitt första arbetspass i söndags gick över förväntan. 
Jag var så nervös att jag skulle göra minst hundra misstag och fel men så blev det inte. 
Visst, jag var väldigt nervös och osäker i mycket men det gick i alla fall relativt bra. 
Jag överlevde och det gjorde även min brukare! ;p
Tiden bara rusade förbi och när kl slog 18 på måndagen så hade jag svårt att förstå att jag redan hade jobbat i 24 h. Jag trivs väldigt bra och jag längtar efter mitt nästa pass som är nu på torsdag. 
Jag hoppas då att jag är lite mindre osäker och att allt flyter på lite bättre, nu när jag vet lite mer vad jag ska göra.

Idag har jag ringt massor med samtal, viktiga sådana. 
Jag har kikat på säsongens första avsnitt av The Walking Dead. Säsong fyra verkar kunna bli riktigt bra! 
Sen så har jag varit in till stan och fixat lite och jag har nyligen kommit hem igen. 

Imorgon ska jag på arbetsintervju i Åshammar angående ett till assistentjobb. 
Sen efter intervjun så ska jag hämta lilla Algot från dagis! (: Blir att stanna där i någon timma innan jag ska iväg på lägenhetsvisning mot kvällen. Ska bli spännande. 


Nu ska jag försöka sova så jag är på topp imöra. 
Godnatt på er allesammans, chao! 






MITT FÖRSTA PASS

Idag är dagen då jag har mitt första pass på jobbet. 
Nervositeten är maximal kan jag lova och tankarna snurrar hej vilt. 
Jag vill så gärna att allting ska gå bra och jag hoppas verkligen att det gör det. 

Nu ska jag klä på mig, packa väskan, ta något att äta och sen bege mig till bussen. 
Jag börjar kl 18 och jag slutar kl 18 imöra.


Ni får hålla tummarna för mig, hårt! 


Chao!


SKRÄMMANDE?

Haunted Halloween var inte ett dugg läskigt enligt mig. 
Jag blev lite rädd vid ett tillfälle och det var när en gren nuddade mitt ben så det kändes som någon greppade tag i benet. Detta var inte ens av mening så anser inte att det räknas. 
Men det var mysigt i alla fall. En rolig och spännande grej och är man lättskrämd så får man nog garanterat upp pulsen en aning! ;)

När jag kom hem så var det så livat både uppe och vid sidorna. Grannar som höll på att flytta möbler och andra som höll på att dunka i väggarna så jag blev orolig att min spegel skulle flyga i golv. Jag förstår inte vad det är för dårhus! :S Men jag höjde teven bara så jag slapp höra.
Om drygt 18 dagar flyttar jag. Det känns både jobbigt och bra. 
Ska bli gött att slippa massa stönande, dunkande, nyfikenhet genom att bo på bottenvåningen och allting sånt.
Men känns tråkigt på många sätt och vis också.

Men ah, dags för ett nytt kapitel i livet.
Denna dag har jag ingen aning hur jag ska spendera. 
Hoppas på en grej men det kommer nog inte bli av! :/ 

Hoppas alla får en fortsatt trevlig helg i alla fall! (: 

Chao!



HAUNTED HALLOWEEN

Igår ringde min syster Diana till mig och undrade om jag hade lust att följa med min systerson Josef på något som heter Haunted Halloween.
Först var jag skeptisk men eftersom han är min Gudson så är det sådana här saker man får ställa upp på. 
Tur nog så fick jag veta att min andra storasyster My också ska gå med oss vilket kändes mycket bättre. 

Haunted Halloween är en grej som de har i Skutskär, som tydligen ska vara riktigt läskigt! 
Det står inte så mycket direkt på deras hemsida som ni hittar HÄR. Men jag har vänner som varit på det som intygar att det är riktigt läskigt. 
Så.. Jag återkommer inatt eller imöra om hur läskigt det var. ;)


 




HELT ÄRLIGT GÄVLE SJUKHUS, ÄR NI FOR REAL?!

Jag blir så otroligt lack på sjukvården och deras brist på respekt! 
För det är brist på respekt jag tycker man har om man inte kan lyssna på patienten tillräckligt noga så man kan skriva ut rätt medicin i rätt dos!!! 
Nu väntar jag på samtal från dem ännu en gång och får se om de kan göra rätt denna gång och isåfall hur lång tid det tar innan de gör rätt! 
Det är så här att en medicin jag har fått går inte under högkostnadsskyddet om det är den "lilla" burken. Därför bad jag om att få den stora då jag i alla fall har flera små på recept som blir en stor sammanlagt, och eftersom jag redan betalat 2200:- för att uppnå frikort så vill jag gärna nyttja den! 

Det har gått fel sen början. Först tänkte dom skriva ut en medicin som ger mig fruktansvärda mardrömmar och som jag mår pyton utav, något som även står i min journal! 
När dom väl ändrar medicin så glömmer de bort att skicka recept så jag måste ringa och upprepa att jag ska ha medicin för att de glömt det. 
På apoteket får jag veta att medicinen inte går under högkostnadsskyddet när det är en liten burk, något även det min läkare "glömt" att nämna till mig trots att dom ska det! 
När jag ringer för att få en ny burk av den större sorten som faktiskt går under högkostnadsskyddet då lyckas idioterna i alla fall skriva ut två små till mig igen. Man blir ju tametusan galen på sådan nonchalans!

Vanligtvis orkar väl inte människor tjafsa om sådant för att de inte orkar, men för mig så ska rätt vara rätt och jag är tillräckligt frisk för att kunna vara sjuk, tack och lov! 
För det är det som krävs i Sveriges sjukvård idag.. Du måste vara frisk för att kunna vara sjuk. 
Man måste vara vaken och ha koll själv, för läkare... Ja.. Dom kan man inte lita på längre! 






JOBB

Igår hade jag min tredje och sista introduktionsdag och idag fick jag veta hur jag kommer jobba denna månad. 
Så på söndag bär det av upp till Hudiksvall igen för mitt allra första pass som jag kör helt solo. 
Det känns en aning pirrigt och nervöst men samtidigt så spännande och roligt, jag längtar! (: 

Jag passade även på att ringa tillbaka till Alma Assistans, företaget som kontaktade mig angående intervju, som jag nämnde i ett tidigare inlägg. 
Jag var rätt säker på att jag gjort bort mig med allt strul när jag inte visste något alls eller att tjänsten redan blivit tillsatt nu när intervjuerna varit men tydligen inte då de fortfarande var väldigt intresserade att jag skulle komma på intervju. Så nästa vecka skulle hon återkomma om en tid som passade. 

Det skulle kännas roligt och bra att få ett till arbete eftersom jag kommer jobba dygnspass. När man jobbar dygn så är en heltidstjänst (något jag nog inte ens kommer att ha) endast sju pass i månaden och jag känner att jag verkligen vill jobba mycket nu efter att ha gått flera månader utan sysselsättning. 
Så jag kommer fortsätta kika efter fler jobb, och om något intressant dyker upp så blir det nog att skicka in en ansökan, fler jobb är alltid bra att ha om man känner att man orkar och klarar med det. (:

Förutom samtal angående jobb så har det inte hänt så mycket idag. 
Jag tog en sovmorgon och sov ända till tio vilket är ovanligt för mig men helt klart behövligt. 
Sedan har jag haft tvättstugan sen kl 11.30 och jag hämtade mina kläder alldeles nyligen. 
Resten av dagen vet jag inte alls hur jag ska spendera förutom att jag ska ta tag i mitt berg av disk. 
Sen så ska jag nog ta mig en promenad mot kvällen så jag kommer ut litegrann, hade dock varit trevligt att ha någon att promenera med men antingen har folk flyttat eller blivit skumma. :(

Men jaja, 
nu ska jag hitta på något annat än att sitta här och skriva strunt! :p

Chao! 







TACKSAM FÖR DE MÄNNISKOR SOM HJÄLPER

Idag fick jag ett samtal angående att komma på arbetsintervju till ett arbete som personlig assistent som jag sökte för ett tag sedan. Men eftersom jag inte vet hur mycket jag kommer jobba så kunde jag inte ge ett rakt svar om varken när jag kunde komma på intervju eller hur jag skulle kunna jobba. 
Sökte detta jobb när det var meningen att jag skulle bo i Åshammar, då jobbet är där. Något som kan bli en aning mer krångligt att ta sig till snabbt då eftersom det inte går några direktbussar till Åshammar, i alla fall inte ofta och körkortet har jag ju ännu inte. 
Men jag skulle i alla fall återkomma när jag visste lite mer hur jag skulle jobba och när det skulle passa för mig med en intervju. 
Oavsett så tycker jag att det är så himla kul att få respons på mina ansökningar. (: 

En till positiv sak har hänt under dagen som gjorde att jag kunde andas en aning lättare. 
Tacksam är bara förnamnet för vad jag känner för det! ♥



Nu blir det lite The Big Bang Theory sen ett försök till att sova. 
Imöra är det en jäkla massa fix här hemma kan jag lova, och jag tror även jag har tvättstugan bokad. 
Samt ett besök på gymmet på morgonen är ett måste!

Godnatt på er, 
btw... Stiftelsens nya låt går på repeat här hemma, jag kan bara inte sluta lyssna på den. Me löööööve! ♥




FYND

Jag har haft en sådan toppen dag med mamma idag i Uppsala. 
Vi åkte imorse och stannade först till i Ulva en sväng innan vi åkte vidare till Fyrispark för loppis. 
Trots att jag inte ska handla något mer nu inför flytten så kunde jag inte låta bli när det var sådana fynd. 
Jag köpte tre böcker för 5:- styck. Böcker kan man aldrig få för många utav och det är så perfekt att ha med sig en pocket i väskan, allra helst nu i höstvädret och alla tågresor som jag kommer ta till jobbet. 
En lila skål som är så otroligt fin här hemma för 10:- 
En massa smycken, vissa för 5:- styck och några för 5:- för två stycken. 
En korg som är perfekt nu för mina skogspromenader i jakt efter svamp. 
En söt liten pumpa till Halloween som jag faktiskt fick gratis av "grannarna" vid bordet bredvid. 
En söt rosa bakform för 5:-. Egentligen var det kanske lite onödigt, men den hade prislapp och allt kvar och en femma är ju ingenting. 

Men det bästa fynd jag gjorde var en otroligt fin ask i form utav ett hjärta! 
Alltså jag blev helt såld i den, och jag fick den för 20:- !! 
Den är helt underbart fin! 

Så jag är nöjd, riktigt nöjd med mina fynd jag lyckades få tag på idag! (: 
I löööööööööööve loppis! ♥








 



TOPPEN DAG!

Jag vet inte vad det var för jävla meltdown jag hade igår natt för när jag vaknade upp imorse så mådde jag i alla fall toppen. Ibland så måste man helt enkelt bara ventilera av sig, ta ur en massa dålig energi för att kunna fylla på med en massa ny positiv energi. 
Så ah...

Denna dag har i alla fall varit toppen. 
Jag har befunnit mig i Uppsala och gjort så fina fynd! 
Kommer visa bilder senare under kvällen, nu måste jag äta för är hur hungrig som helst! 

Chao!

FULL RULLE

Igår började jag dagen med ett besök på gymmet vid sju tiden.
Vid tolv satt jag på tåget på väg till Hudiksvall för min andra introduktionsdag och av någon anledning så var jag mer nervös denna gång än första gången jag var dit. Men så fort jag klev innanför dörren så försvann nervositeten. 
Jag trivs så himla bra, och jag längtar tills på onsdag då jag ska ha min tredje och sista introduktionsdag. Efter det så flyger jag solo! ;)

Igår när jag kom hem så hade klockan hunnit bli 22 och jäklar va trött jag var!
Jag la mig i soffan, satte igång teven och somnade. Med kläderna på och allting och sov som en stock tills kl 8 imorse. Helt galet.

Idag har det också varit full fart.
Jag följde med mamma på loppis i Skutskär där vi stod i det helt otroligt iskalla vädret!
Det blåste nå djävulskt och jag kan inte minnas när jag frös så mycket senast.
Där blev vi inte i så många timmar så efter det så trotsade vi regnet, jag gillar ju dock regn så ah, och åkte ut i skogen och plockade en massa svamp! (:
Vi var ute och promenerade i några timmar, blev alldeles dyblöta och tog sedan en sväng in till Sandviken och handlade på Ica Maxi.

När jag kom hem så började jag diska, städa, slängde ihop en deg som nu står på jäsning och som ska bli bröd till morgondagen. Jag har städat nå otroligt myckt och snabbt (!) vilket har gjort mig helt slut. Men nu har jag fått bort det värsta och det är nu riktigt mysigt att sitta här i mitt vardagsrum där min stora lykta står på golvet med ett levande ljus i, och min andra lykta också lyser! (:
Jag har nyligen fått i mig mat, vilket blev dagens först måltid för mig.

Nu ska jag kika på någon film och käka lördagsgodis! 
Imorgon ska jag upp tidigt för en tripp ner till Uppsala! (:

Men ah, där har ni lite update från mig, har nämligen fått lite klagomål från olika håll att jag inte uppdaterar tillräckligt här i bloggen om vad som händer! :b 

Jag hoppas ni alla får en toppenkväll! 
Chao!


 


PERFEKT DAG

Jag tänkte skriva några snabba rader innan jag somnar. 
Idag var som sagt min första introduktionsdag på mitt nya jobb och jag måste säga att det var hur kul som helst. 
Jag har aldrig haft en sådan mysig arbetsdag någonsin tidigare måste jag faktiskt säga. 
Utan att lämna för många detaljer så sammanfattar jag allt med att dagen har gått mycket bra, helt klart över förväntan. 

När jag kom tillbaka till Gävle så var klockan 17 och jag möttes av en mysig filur och vi tog en promenad i höstvädret tillsammans innan jag fick skjuts hem! (: 

Nu är jag hur trött som helst, det är iskallt ute så jag har beställt hem mat och jag är verkligen vrålhungrig och hoppas att den kommer NUUUUUUU. 
Levande ljus är tända och doften av kanel sprider sig i lägenheten. Jag mår smått dåligt när jag inser att det älskade ljuset snart har brunnit färdigt. Jag hoppas verkligen att jag hittar ett likadant för jäklar vad den doftar gott! 

Med det sagt så tackar jag för mig idag! (; 
Chao!
 

FÖRSTA DAGEN

Godmorgon!

Här sitter jag och dricker min kopp te i ett försök att bli varm. Det behövs märker jag när jag kikar ut genom fönstret och ser hur det ligger en yta av frost på bilar och på gräset och visar det faktum att det är väldigt kallt ute. 

Disneychannel går i bakgrunden medans jag sitter här och skriver några rader och försöker komma på vad det är jag ska packa ner och ha med mig. Mobilen, plånboken, hörlurar och en bok är det viktigaste i alla fall. 

Oj, ser nu vad klockan är, bussen går snart så nu måste jag nog skynda mig.
Önska mig lycka till idag, och håll tummarna att mitt busskort har hunnit blivit påladdad efter att världens snällaste kille hjälpte mig med ett länsbusskort igår så jag kan ta mig till jobbet, guld värt! ♥ 

ha en bra dag gott folk!
Chao!




IMORGON GÄLLER DET

Idag har det varit en bra dag. 
Jag var iväg till Forsbacka och promenerade i skogen i jakt efter svamp och jösses va kantareller vi hittade! 
Inte direkt för att jag äter det men det är alltid roligt att plocka, skogspromenader är bra för själen, helt klart.

Efter det så kom jag hem en snabbis, duschade och så innan jag begav mig iväg till nästa äventyr i Bomhus där jag blev bjuden på en helt otroligt god köttgryta med ris. 


Strax ska jag väl försöka sova för imöra är det min första introduktionsdag! (: 
Jag börjar kl 9 men eftersom det är i Hudiksvall så går min buss till station redan kl 05.23 härirån och mitt tåg till Hudiksvall kl 06:13. 
Jag kommer befinna mig i Hudik redan kl 07:38 så jag vet inte alls vad jag ska göra under tiden men det får väl bli en morgonpromenad i höstkylan. 

Lite nervös är jag måste jag erkänna men mest tycker jag att det ska bli otroligt spännande med ett nytt arbete. 
Jag är grymt nyfiken på hur dagarna kommer se ut och jag längtar tills imorgon. (:

Nu blir det något gammalt avsnitt av Modern Family innan det är dags för en träff med John Blund. 
Natti natti gott folk, och håll tummarna för mig imorgon. 



RSS 2.0