TIDIG MORGON

När mitt alarm ringde imorse så ville jag inget annat än att stänga av det och somna om. Men mot alla odds så tog jag mig upp och just nu sitter jag och käkar frukost och ska snart gå iväg till bussen. Jag skulle inte ha några problem att kliva upp vid den här tiden om det var så att jag började klockan sju eller så men jag börjar klockan 09:00 och jag kommer till jobbet redan 07:40! Tanken att vara på sitt arbete 1 h och 20 minuter utan lön är inte det mest lockande även om jag trivs som fisken i vattnet. 
Det lutar åt att jag slipper jobba imorgon i alla fall vilket är tråkigt på ett sätt då jag trivs och skulle behöva timmarna men samtidigt skönt så jag hinner fixa med lite saker. Jag måste bland annat kontakta en optiker för att få göra ett syntest till körkortstillståndet för nu jäklar är det dags för mig att ta körkortet! 

Halsen min värker som en galning. Jag dricker litervis med te och knaprar halstabletter som det vore godis. 
Jag håller tummarna hårt att det inte bryter ut förrän i helgen då jag har tid att vara sjuk. 

Nu måste jag göra mig ordning och röra mig till bussen. 
Chao!


KALAS

Några snabba rader.. 
Jag har haft en trevlig helg. Igår kom familjen hit på fika och min systerson Josef stannade kvar och sov över. Vi kikade på flera skräckfilmer, käkade pizza och hade det allmänt trevligt. 
Till frukost idag käkade vi tårta som blev kvar från gårdagen och kakor och har kikat på massa filmer även under denna dag. Vi har bara gjort avbrott för att gå ut och gå med älskade Gottfrid. 

Imorgon var det meningen att jag skulle vara ledig men min kollega blev sjuk så nu blir det att jobba fyra lång dagar i rad. Jag hoppas jag kommer palla det då jag känner att jag börjar bli sjuk. ;/
Men jag är i alla fall riktigt glad att åka iväg för att jobba 12 h istället för fyra då pendlingsresan tar sådan jäkla tid. 

Nu blir det att kika på Johan Falk och sen ta en kvällspromenad med Gottegos. 
Hoppas ni alla har haft en bra helg. 
Chao! 


 

INTE DIREKT EN BRA FÖDELSEDAG

Igår fyllde jag 25 år och jag önskar att jag kunde säga att det var en trevlig dag men det var det långt ifrån. 
Själva firandet med familjen har vi skjutit upp tills på lördag något som var mitt önskemål så det gör ingenting. 
Men... En person som jag står nära började bråka på mig och betedde sig som en riktigt jävla psykopat som rymt från dårhuset och då överdriver jag inte det minsta utan snarare tvärtom! 
Jag åker iväg till jobbet alldeles gråtfärdig och vet inte alls hur jag ska kunna samla mig men jag lyckas på något sätt i alla fall. Där blir jag firad. Jag blir bjuden på tårta, godis, glass och dessutom så får jag en liten present. En söt liten glasfisk och dessutom kramar från min brukare. Det var det som var det trevliga på min födelsedag, att få jobba. Det säger rätt mycket hur bra jag trivs på mitt arbete. 

Något annat som var positivt var alla fina gratulationer som jag fick av mina vänner och min familj. 
Men något som gjorde jäkligt ont och som har gjort mig nå oerhört besviken är att min såkallade pappa och farfar inte ens kom ihåg min födelsedag! Detta var något jag misstänkte redan från början eftersom jag har haft mina aningar om att det är farmor som gick bort i år som har haft koll på sådant och mycket riktigt... Inte ens ett samtal fick jag från någon utav den, hur faaaaan kan man glömma bort sin enda dotters födelsedag?! Som dessutom fyller 25år?!!!! Snälla kan någon förklara det för mig?!
De kan åka ner till Stockholm och fira min kusin men jag får inte ens ett samtal. Jag tycker det säger rätt mycket om hur lite jag betyder för denna "familj"... Jag är så oerhört ledsen, förbannad och framförallt besviken! Dom har sårat mig nog genom åren. Jag kommer aldrig glömma när jag var så stolt över att fylla 10 år, och jag får ett gratulationskort där det står "Grattis på 9-årsdagen." Men då kom dom i alla fall ihåg min födelsedag, det är mer än vad dom gjorde nu.
Jag skulle aldrig glömma mina barns födelsedag. ALDRIG!! Om jag så var dement så skulle jag göra på alla sätt för att komma ihåg det. Men vad förväntar jag egentligen av någon som aldrig har varit mycket till förälder till att börja med. 
Det är tur att jag har en familj, en RIKTIG familj som faktiskt älskar mig och finns där för mig och som faktiskt kommer ihåg dagen då jag föddes. 

Nå väl.. 
Jag ska ringa min idiot till far och säga att jag ska ha hem Gottfrid tills helgen i alla fall eftersom jag fyllde år igår och ska bli firad av familjen och det här med familjen ska jag betona så jävla hårt som det bara går! 

Hoppas ni alla får en trevlig dag. 
Chao!

 



EN NY VECKA

Godmorgon!
Helgen har varit lugn och skön. I fredags jobbade jag kväll och Marcus hämtade upp mig på stan så jag åtminstone slapp den bussresan, tack och lov! Blev bara lite slötittande framför teven innan jag somnade. 
I lördags blev jag bjuden på mat hos min syster och hennes familj här i Bomhus. Vildsvinsgryta och ris serverades, riktigt gott! 
Igår så gjorde jag ett ryck här hemma och även om det fortfarande är kaotiskt här så ser det i alla fall bättre ut. Jag fick upp spegeln, byggt ihop lite IKEA prylar, fått upp en jäkla massa kläder och plockat en hel del. 
Imorgon fyller jag ju år, 25 år... Vart har åren tagit vägen?! Hursomhelst så ska jag ha "kalas" på lördag så det måste se någorlunda bra ut här då. 



Jag kom på igår kväll att jag inte jobbar kväll idag utan dag och egentligen skulle jag ha suttit på en buss från Bomhus för 15 minuter sedan men jag kom verkligen inte upp. Jag tror tanken på att jag inte börjar förrän kl 9 men kommer fram till Åshammar 07:40 fick mig att somna om. Tokigt nog så innebär det att jag kommer bli en timme försenad istället. Måste ringa min brukares sambo lite senare och berätta det. Tur nog så är dom båda fantastiska och väldigt förstående. Till och med han som sagt att han tycker jag borde ta den senare bussen så jag slipper åka iväg så tidigt. Jag kommer oavsett att stanna en timme längre idag i alla fall för min buss går inte tidigare. Det är nackdelar med att jobba ute i en by där bussförbindelserna inte är dom bästa. Men det är faktiskt värt det, för jag trivs så jäkla bra! 

Med det sagt så avrundar jag detta inlägg och önskar er alla en trevlig dag och en bra start på veckan. 
Chao!

ETT LIV FULLT AV ARBETE

Fasen var dålig jag har blivit på att uppdatera. Tänkt att jag ska göra det flera gånger men det har inte blivit av. 
Nu hade jag dessutom klottrat ner ett inlägg om dagarna som varit men självklart så råkade ALLT försvinna!!
Så... Jag har som sagt jobbat hela helgen och det har varit en fantastiskt trevlig helg! Jag, min brukare och hennes sambo åkte iväg på en roadtrip både på lördagen och söndagen där sambon visade mig alla möjliga platser. 
I lördags åkte vi mot Dalarna hållet där han visade mig alla möjliga fantastiska fiskeplatser osv. Sen en massa historia på det. Vi åkte bland annat till Isala lada där vår forna kung Gustav Vasa gömde sig. 
På söndagen var det mot Gävle, Hamrånge hållet istället. Jag fick då bland annat se Sveriges första radhus, ännu fler fina platser, ställen jag inte ens visste fanns och vägar jag inte hade en aning om. Visade mig ställen han vuxit upp på och åkte även till Hamrånge där han visade mig platsen där Herrgården som min mamma växte upp i stod, samt all mark som hörde till. 
Det var en otroligt trevlig helg, blev bjuden på mat och glass och jag hade nog utan tvekan en utav de roligaste dagarna jag haft på ett arbete. 

Måndagen jobbade jag också och eftersom jag då hade sovit i Åshammar hos min syster sen fredagen så kändes det skönt att komma hem till sitt egna hem, även om allt här var och är i en stor röra. 
Tisdagen var jag ledig och då slappade jag bara vilket var både underbart och behövligt. 
Igår försökte jag få någon ordning här hemma, vilket det blev även om det är enormt mycket kvar och sen åkte jag iväg och jobbade. Det enda som är drygt med mitt jobb är pendlingssituationen. Jag hade kunnat ta den på ett annat sätt om jag hade längre pass. Men jag jobbar fyra timmar varje kväll och pendlingen i sig tar nästan fyra timmar fram och tillbaka. 
Jag låter det vara så nu tills jag vet om den tjej jag vikarierar för kommer tillbaka nu i slutet av november eller inte. Gör hon inte det så får vi sätta oss och försöka ändra om schemat som vi tidigare försökte med. 
Jag trivs i alla fall hur bra som helst på detta jobb. 


Klockan 10 kommer min syster Diana och hämtar mig för att hon är så snäll och ska köra iväg mig så jag får handla lite! (: 
Sen så är det bara hem och plocka lite här hemma innan det är dags för att åka iväg på ett kvällspass till.

Så nu är det bara att göra sig ordning och sen bege sig ut på parkeringen.
Hade gött allesammans!  

 

TIME FOR AN UPDATE!

Time for an update! 

Jag hittade nyckeln som jag letade efter men jag vände upp och ner på lägenheten i jakt efter den. 
Men den är i alla fall återfunnen och lämnad till hyresgästen som flyttade in efter mig. 
Lägenheten ser ut som den gör men det är något som jag ska försöka styra upp idag så att den åtminstone ser bättre ut. 
Idag fyller min systerson Algot tre år men vi får se om jag åker och firar honom idag eller om jag spar det till helgen då jag ska sova där. 

Jobbet i Åshammar känns riktigt bra och jag börjar mitt första egna pass imorgon då jag jobbar kväll, på fredag jobbar jag också kväll och i helgen jobbar jag 10-20 både lördag och söndag. Veckan som kommer jobbar jag dag på måndag, ledig på tisdag och jobbar kväll resten utav veckan. Lika bra att jag skriver upp det här om jag skulle glömma bort det.
Ovissheten att inte veta hur jag ska jobba efter november känns dock. Tjejen som jag vikarierar för är sjukskriven tills dess och troligen kommer hon tillbaka då. 
Så jag måste kika efter intressanta jobb idag och om jag finner något så blir det att skriva ihop ett personligt brev och skicka in en ansökan.

Jag har även påbörjat att skriva lite på min bok, en liten kladd om hur boken ska byggas upp. Det känns bra.
Jag har hittills inte tappat intresset eller engagemanget och det är alltid något.

Jag borde verkligen sätta igång och fixa här i lägenheten men vart i helsike börjar man egentligen?! 
Det är alltid så svårt när det är flyttkartonger exakt överallt och jag har alldeles för mycket kläder som ska in i garderoberna. Men men, jag antar att det bara är att börja någonstans så det är vad jag får göra. 

Hade gött gott folk! 





KAOS

Igår städade jag oavbrutet från kl 06:00 till runt kl 12.30... 
Mamma kom vid tio tiden och hjälpte till, TACK OCH LOV! Annars hade jag nog aldrig hunnit klart. 
Dock hittade jag bara två utav de tre lägenhetsnycklar som skulle in så jag fick möjlighet tack vare kvinnan som skulle flytta in efter mig att leta denna helg efter den, så jag hoppas verkligen att jag hittar den för annars kommer jag bli debiterad för låsbyte på flera tusen och det är något jag då verkligen inte har råd med. 

Efter all flyttstädning och inlämning av nycklar så åkte jag, mamma och Viktor till Diana&Kent där vi blev kvar en stund. Jag följde med en sväng tillbaka till Valbo för att hämta mina saker jag lämnat hos min nu fd granne! :( 
Sen så åkte jag tillbaka till Bomhus och till Diana&Kent + grabbarna bus där det bjöds på snittar till förrätt samt vin. Sedan middag med älg/vildsvinsfärs vilket var nå makalöst gott, och självklart vin till. Dock var jag så himla trött så jag höll på att somna vid matbordet. Jag hann inte mer än hem innan jag la mig på soffan och John Blund kom. 
Kändes underbart att få vakna upp utav sig själv, efter att ha fått sovit ut. 

Idag så blir det att leta efter den försvunna nyckeln samt försöka få någon form utav ordning här hemma. 
För här råder det verkligen KAOS utan dess like. 
Sen så måste det vara enormt med damm här för jag nyser konstant och det kliar i näsan på mig heeeeeela tiden. 
Inte alls roligt. 

Nå väl, det är väl lika bra att sätta igång då. 
Men när det är så mycket, vart börjar man egentligen?! 


Chao!

DENNA DAG

Jag vill sova... Jag vill krypa ner under mitt varma täcke igen, lägga huvudet på mina kuddar jag har här i soffan och bara få sova tills jag själv vaknar. Inte för att jag vaknar av väckarklockans ljud kl 04:15 på grund av att jag ska hinna med en buss som går alldeles strax och som ska ta mig till Valbo för en sista sväng i lägenheten. 
Man skulle kunna tro att jag borde vara klar nu men det är jag inte. Utan det är massa tjafs som ligger på golvet som ska hamna i soporna, balkongen ska tömmas helt, måste ställa mig på en pall för att kika i alla skåp så ingenting ligger i något hörn och blir glömt. Sen så måste en tapet upp vid dörren och för att inte glömma den efterlängtade flyttstädningen. Sen så ska ju nycklarna in klockan tolv i Gävle. Ja... Detta känns väldigt bra, eller inte. Till oc med en tidsoptimist som jag börjar inse tidsbegränsningen och det kommer inte finnas tid för något fel. 

Nu jäklar måste jag springa mot bussen. Måste lämna en nyckel till Din Bostad först i deras låda, sen så måste jag byta buss. 

Önska mig verkligen lycka till idag, det känns som jag kommer behöva det! 



RSS 2.0