HÄRLIG DAG

Nu har Marcus precis satt sig på motorcykeln och farit hemåt. Han kom hit igår och vi gjorde hemmagjord pizza med allt möjligt gott på och åt färsk ananas till efterrätt, riktigt mumsigt var det! (: 
Idag har vi tagit en långpromenad och utforskat Åshammar lite. Riktigt härligt i det fina vädret. 
Sen så har vi självklart sett The Walking Dead. Sista avsnittet för säsong fyra och jäklar va spännande denna säsong har varit. Jag längtar som en tok till nästa säsong, när det nu än blir. 

Resten av dagen ska jag bara ta det lugnt och kika på teve. 
Klockan 21 så ska jag titta på sjuan då min vän Elin kommer vara med i Biggest Loser då. Ska bli spännande att se. 












ÅSHAMMAR

Andra dagen som Åshammarbo. Det känns helt okej. 
Jag börjar få rätt bra ordning här i hemmet, kan ju visserligen bero på att jag knappt har något här haha. 

Igår var jag iväg till Kungsgården och besökte gymmet för första gången. Faktiskt ett toppen gym när det kom till prylar. Allt var modernt och det kändes bra. Jag fastnade så klart vid boxningssäcken som var grymt bra. Jag var inte där så länge men oavsett så är jag stolt över mig att jag faktiskt tog mig dit. 
Syster min hämtade upp mig och kom sedan över med karln sin och min systerson en stund. Strax efter de åkt så kom Elin över. Riktigt trevligt! (: Vi tog en promenad och hon visade mig Åshammar. 
Så ah det var en dag med mycket intryck igår och det kändes bra. 

Idag har jag jobbat och det känns typ helt overkligt att kunna gå till jobbet ca två minuter innan jag börjar och vara hemma två minuter efter man har slutat. Ingen pendling på flera timmar. Jag är inte helt förstörd när jag kommer hem. Det känns så otroligt bra! 

Nu ligger jag här i sängen och småkikar lite på Gladiatorerna, Earth Hour struntar jag i! :p 
Jag drar mina strån för miljön på andra vis. Jag äger ingen bil till exempel! ;) 

Imorgon är det söndag och det innebär vilodag från fastan. Är så galet efterlängtat vill jag lova. 
Även dags att ställa om klockan inatt, bara en liten påminnelse. 

Nu ska jag nog ta och kika på Hannibal. 
Trevlig lördag på er. 
Chao! 






NYA SKOR

Jag fick mejl från Intersport idag och upptäckte att just de skor som jag varit sugen på att köpa just nu var på klubberbjudande så jag klickade hem dom direkt. 
699:-, lätt värt! 

Hoppas på att de är lika snygga i verkligheten och att de är sköna att gå i.

 

FLYTTKAOS

Idag är det full rulle som gäller. 
Packning, tvättstuga och flytt. Jag känner redan nu hur slut jag börjar bli och då har jag inte ens börjat flytta. Jösses, hur ska jag må innan detta är slut?

Det mesta är i alla fall nedpackat nu som är det viktigaste för att ha ett fungerande hem.
Jag har tvätt nere i tvättstugan som jag hoppas att hinna klart med innan syster min kommer och hjälper till och bär och egentligen är det typ minst hundra andra saker som jag borde göra men jag glömde varenda en så fort jag satte mig ner i soffan. 

När vi har lastat in allt i lastbilen så bär det inte raka vägen till Åshammar utan vi ska stanna till hos min andra syster för att fira min systerson Johannes som fyller 11 år idag. ♥
Skönt att få en paus från lyftandet samtidigt som det skulle vara skönt att bara få det gjort också. 

Nå väl, nu är det lika bra att jag sätter igång igen. 
Wish me luck! 

Chao!



VÄRKANDE FOT

Jag har varit ute och promenerat så mycket så att jag fått världens värk i min fot. Jag känner att det verkligen är dags för att par nya skor då mina har tjänat mig väl. 

Snart ska jag iväg till jobbet och imorgon eftermiddag så blir det troligen flytt. Så hela förmiddagen imorgon kommer gå åt till att packa eftersom jag inte kommer hinna med ett dugg idag. 
Men det blir nog bra.

Ska bli skönt när allt väl är klart och jag tror det kan bli rätt skönt att bo ett tag i Åshammar. 
Nå väl, nu måste jag göra mig ordning och ta min värkande fot till jobbet. 

Chao! 








SKATTEÅTERBÄRING OCH KONTRAKT

Nu är kontraktet skrivet och jag fick nycklarna på en gång. 
Nu är det bara att hitta tid och börja flytta. 

Kikade deklarationen också. Jag var nästan övertygad om att jag skulle behöva betala tillbaka MASSOR på skatten men istället så får jag tillbaka strax över 5000:- Det känns bra och blir alldeles perfekt att få tillbaka lagomt till den utomlandsresa jag planerar att åka iväg på i slutet av juni! ;)

Nu måste jag iväg till jobbet. 
Chao!

ONCE UPON A TIME

Under mina lediga dagar så har jag hunnit bli besatt i en ny serie, Once Upon a Time. Många som sagt att den är bra men det är inte förrän nu som jag själv har börjat kika. Jag körde marathon och såg hela säsong 1 och några avsnitt av säsong 2 på två dagar haha. Är en serie bra så är den! ;) 
Alltid kul när man hittar en serie som redan har visats i typ tre säsonger så man slipper vänta på varenda avsnitt. 

Snart bär det av till jobbet igen för att jobba helg. Sen är det bara en helg kvar av den här månaden sen blir det nytt schema wohoo! Ska bli skönt att kunna vara ledig en helg också, inte direkt för att helgerna är så heliga för mig men ändå skönt att kunna vara ledig. 

Idag så ska jag skriva kontrakt på lägenheten också och inflytt är redan 1 april. Så då slipper jag pendla mer också, känns super! (: 


Nu ska jag göra mig ordning för dagen. 
Chao! 


 



SNÖ OCH KYLA

Eftersom jag har tittat på väderprognoserna så visste jag att det skulle komma snö men trots det så blir det en chock när jag tittar ut genom fönstret och ser hur vitt det är ute. 
Man får försmak för våren sen så kommer det snö och kyla, det känns som ett jäkla hån! 

Allt jag skulle vilja idag är att stanna hemma och bara vara. 
Men så blir det inte. Jag har mitt femte långpass idag och det känns som att denna dag kommer kännas extra lång. Men så har jag tre dagars ledigt och det känns bra. 

Idag ska jag också lämna mitt beslut om jag ska ha lägenheten i Åshammar eller inte och det lutar åt att det blir ett Ja. Jag berättade ju för hyresvärden om mina osäkra arbetsavtal och han sa då att om jag ville så kunde vi skriva en månadskontrakt istället för tre och det känns ju toppen. 


Nu måste jag göra mig ordning. 
Chao! 





ATT VARA DUKTIG LÖNAR SIG INTE

Då var det snart dags då att bege mig till jobbet. Nu är det fem långa arbetsdagar i rad som gäller. Idag ska jag även kika på lägenhet i Åshammar även om jag känner mig nu mera rejält kluven på om jag ska flytta eller inte. Jag hade nämligen hoppats på att få hjälp av antingen Arbetsförmedlingen eller företaget jag jobbar åt med flyttfirma då jag inte känner så mycket att jag har ekonomin att betala dubbla hyror och flyttfirma för en flytt som jag enbart gör för att kunna vara mer flexibel på jobbet. Tycker det är rätt tragiskt faktiskt att man inte får hjälp av Arbetsförmedlingen om man inte är inskriven där. Hela grejen handlar väl om att man ska minska arbetslösheten i Sverige, och det behöver man inte vara inskriven hos en myndighet som ofta i alla fall stjälper före de hjälper. Men men, så är samhället. Olydigheter lönar sig medan hårt slit förkastas. 

Jag blev rätt besviken när jag fick veta mina arbetsvillkor också och min osäkra uppsägningstid på två veckor. 
Känns väldigt osäkert att bosätta sig i Åshammar, och ha en tre månaders uppsägningstid medan att jag kan bli uppsagd på jobbet med två veckors kort varsel. 

Nå väl, nu ska jag göra mig ordning och bege mig. 
Ha en fin dag allesammans, 
Chao! 




UNDERBARA HÄRLIGA VÅR

Jag är så otroligt glad över det underbara väder som har varit nu under mina lediga dagar jag har haft. Det har blivit många långa promenader i solskenet och jag har verkligen börjat älska appen Endomondo som Lina rekommenderade till mig i somras, tack Lina! 
Är så härligt att ha koll på hur långt man går och hur mycket man förbränner. Sådant får mig ännu mer taggad. 

Något som också gjorde mig riktigt taggad var när jag ställde mig på vågen imorse. 
Det var för en vecka sedan jag vägde mig och minskningen var mer än vad jag kunnat hoppats på. Jag är så nöjd och jag hoppas att det fortsätter åt det hållet. 


Nu ska jag kika lite på teve sen blir det nog en långpromenad till med älskade Gottegos, världens bästa PT! (: 
Chao!


Bland de vissna löven fann jag ytterligare lite vårtecken idag. Blev en bild i förbifarten. 
Underbara härliga vår, tack att du kom tidigt i år och snälla stanna kvar hos oss. 


 

SOLSKEN, VÄNLIGHET OCH VÅRTECKEN

Igår var det en trevlig dag på jobbet, med promenad i det fina vädret där jag ett riktigt vårtecken, nämligen en underbar söt liten tussilago. 
När jag skulle åka hem så kom taxin som vanligt, denna gång blev det med en ny taxichaufför som var helt fantastisk. Vi pratade och hade så trevligt, det hela slutade med att istället för att hoppa av i Kungsgården och ta bussen så åkte jag med henne till Hofors och sedan fick jag skjuts enda hem till Bomhus. Det värmer i hjärtat när man träffar sådana härliga människor som sprider så mycket positiv energi och glädje. Heliga Birgitta, jag hoppas vi ses snart igen! :)

Denna dag har verkligen inte varit sämre. 
Jag började med att ringa Sigvardssons bostäder angående en lägenhet i Åshammar. Fick ett sådant otroligt fint bemötande via telefon. Sen blev det att kika på ett avsnitt av Walking Dead med Marcus. Lite senare ändå kom pappa med Gottfrid och jag, Gottfrid och Marcus begav oss iväg till Vårvik där Marcus fiskade lite i havet och Gottfrid fick springa lös i skogen där omkring. Det blev inget napp men åh va mysigt det var! ♥
När det var dags att åka hemåt, så tittade även solen fram och helt plötsligt så blev det en underbar vacker dag även idag. Vi tog en promenad när vi kom hem i solskenet, sen var Marcus tvungen att åka iväg och jobba. Jag hann inte vara inne länge innan jag gav mig ut igen och jag hade kunnat fortsatt och gå hur långt som helst, för så skönt var det.

Det känns som jag hunnit med så mycket idag och klockan har inte ens hunnit bli 18. 
Det är verkligen en underbar grej med att jobba långa pass och heltid, man lär sig uppskatta den lediga tiden nå otroligt mycket. 





 

SVENSKAR ÄR ALKHOLISTER

Jag var så orolig igår att jag inte skulle komma ut på någon promenad i det helt fantastiska men otroligt blåsiga vädret, men det gjorde jag. Jag och min brukare begav oss ut för några timmars promenad i solen. Det var så skönt. MÅNGA fler sådana dagar, tack! 

Bussen hem från jobbet var dock inte lika fantastisk. Hela bussen luktade alkis och då åkte jag med bussen som går kl 19:08. Jag börjar seriöst bli rädd över hur Sveriges alkoholkonsumtion ser ut. När hela bussen är full med fulla människor när klockan inte ens har slagit 20 då börjar man undra. När människor inte kan vara nyktra en månad ens utan att se det som ett problem. Att de inte kan umgås med vänner utan att dricka alkohol. Jag blir faktiskt väldigt ledsen.. Jag är långt ifrån nykterist själv, men det finns en gräns till allt. 
Jag har inga problem att vara nykter en vecka, en månad, ja till och med ett år om det skulle vara så. Jag ser det inte som ett problem. Men om man börjar må dåligt av tanken att vara nykter en månad, att det känns tråkigt.. När man sitter och dricker alkohol hemma själv, att man inte kan koppla av utan alkohol och man rättfärdigar sitt drickande hela tiden, ja då har man ett problem. Jag kan ärligt säga att jag inte skulle kunna vara tillsammans med en man som väljer flaskan före livet. 

Nå väl.. 
Nu ska jag göra mig ordning och dra iväg till jobbet. 
Hoppas alla får en fin söndag. 
Chao!



I JUST LOVE IT

Åååh... Denna låt har blivit en ny favorit och den bjuder på jag innan jag drar iväg till jobbet. 
Hoppas ni alla får en bra lördag. 
Chao! 
 

VÅREN ÄR HÄR

Fåglarna kvittrar och solen skiner... Vågar man säga att våren är på gång? 
Jag gör en chansning och säger att det är så.
Härligt känns det. 

 

PROMENAD

Häromdagen bestämde jag och Milo oss för att mötas upp idag för att ta en promenad tillsammans och så blev det. Vi var ute och gick i ungefär två timmar och riktigt skönt var det. Att få promenera i det fina vädret med en bra vän som man kan prata om allt mellan himmel och jord med är aldrig fel. Jag hoppas verkligen det blir flera gånger. (: 

Milo visade dessutom mig en väldigt bra väg att gå för att ta sig till Bomhus kyrka, så nu måste jag verkligen ta och kolla upp om det är någon mässa eller liknande någon dag när jag inte jobbar så jag kan besöka den.


 



ASKONDAGEN

Idag är det Askondagen vilket kanske inte säger så mycket för alla människor men för mig och många andra kristna så betyder det att påskfastan inleds. Idag börjar en 40 dagar lång fasta. En fasta som nödvändigtvis inte behöver handla om mat utan som kan vara en andlig fasta. För mig så kommer det bli en kombination. 

Jag började dagen med att läsa bibeln och be morgonbön. 
Det var ett tag sedan som jag gjorde det och redan efter att jag läst några rader så kände jag mig genast klokare, gladare och mer harmonisk. Min tro är en sådan stor del utav mig så att när jag har skjutit den åt sidan, så har jag även skjutit bort mig själv. Något som nog är en stor bidragande faktor till mitt välmående.
När jag läste bibeln flitigt och gick till kyrkan varje söndag så mådde jag som bäst. Idag minns jag inte ens när jag var till kyrkan senast.
Nu jobbar jag varenda söndag hela månaden ut. Men efter det så ska jag besöka Bomhus kyrka för en högmässa, och jag ska även kika om det finns någon mässa att gå på som inte är på söndagar och är på någon dag jag är ledig. 
Jag kan inte längre prioritera bort min tro, då det är som att jag prioriterar bort mig själv. 


Snart så bär det av till jobbet. Det känns bra. 
Jag ska göra mig ordning nu. 
Chao! 



LYKO

Fick mitt paket jag beställde häromdagen som innehöll detta: 

  • Loreal Paris Telescopic False Lash Mascara Magnetic Black  - Min absoluta favorit! ♥
  • Loreal Absolut Repair 750ml+750ml
  • Make Up Store Eyepencil Darkest Shadow
  • Tangle Teezer Salon Elite Pink Fizz    - En ny favorit! ♥♥
  • Macadamia Natural Oil Deep Repair Masque 100ml
  • IsaDora VibraLash Mascara 01 Super Black
  • Forever White Teeth Whitening Pen
  • Formula 10.0.6 Deep Down Detox Mud Mask 2x5g
  • Formula 10.0.6 Pores Be Pure Mud Mask
  • Tokalon Cucumber Ansiktsmask
  • CCS Oliva Eco Facial Mask 10ml
  • Make Up Store Brush Angle 110
  • Boots No7 Quick Thinking 4 in 1 Wipes


    Paktetet skulle även ha innehållit detta:

  • Dessata Detangling Hairbrush Rosa/Lila
  • Dessata Detangling Hairbrush Rosa/Gul

Som ni ser så innehöll det lite smått och gott. Några produkter har jag haft tidigare, medan andra är nykomlingar. Vissa beställde jag för att jag verkligen behövde och ville ha dem, medan andra fick följa med av ren nyfikenhet och på grund av bra erbjudanden. 


Inte den bästa bilden, men bättre än ingenting. 

 


 

BÄSTA KILLARNA

Igår hade jag en helt underbar dag på jobbet. Alla dagar brukar vara bra men gårdagen kändes extra bra. 
Dessutom så fick jag skjuts hem av min brukares sambo. Hur bra får man ha det egentligen? (: 
Jag åkte direkt hem till syster här i Bomhus och passade mina systersöner. Eller ah, känns inte riktigt som man kan kalla det passa och barnvakt längre, snarare sällskap. Oavsett så var det hur trevligt som helst. 
När jag mot kvällen höll på att sömna så frågade jag grabbarna om de hade lite godis att avvara sin moster då de hade varit på kryssning. Båda flög upp från soffan och sprang in till köket och plockade fram. Så givmilda. Underbara barn. Jag älskar dom till månen och tillbaka och mer därtill. 
Det är helt otroligt hur stora de har blivit. Jag minns när dom var små och busiga. Nu har dom hunnit vuxit upp och har gått från att vara små pojkar till att bli stora killar. Äldsta, som är min Gudson, hjälpte till att laga mat och kom med små tips som han hade lärt sig från Hemkunskapen. Jag blev så stolt. De växer så de knakar, de utvecklas och blir smartare och smartare och det är knappt så man hinner med. 

Syster min kom hem runt halv ett tiden och skjutsade hem mig direkt. 
Hemma fick jag inte direkt någon sömn. Marcus var full och började som vanligt leva rövare i köket. Otroligt irriterande när den bristen av respekt kommer fram och det gör mig bara mer angelägen till att hitta annan lägenhet. Efter lite tjafs så gick jag in i mitt rum, kröp ner i sängen med hörlurarna i örorna och till slut så somnade jag. 
Tyvärr så känner jag mig inte alls på topp idag på grund av det.. Jag har huvudvärk och känner mig rejält trött. Men dagen ska nog gå bra i alla fall.

Nu kikar jag på Vasaloppet i väntan på att pappa ska komma och köra mig till jobbet.

Chao!





RSS 2.0