Skottår,

Då var det den 29e februari idag då. Skottår. Och jag tar tillfället att gratulera min vän Milo som fyller 24år idag! 
Massa grattis till dig tjejen. Jag saknar dig som en tok, jag hoppas vi kan ses snart och jag önskar dig en underbar födelsedag! ♥

Igår kväll hämtade pappa upp Gottfrid så idag ska jag åka till lägenheten och fortsätta med flytten. 
Jag hoppas verkligen att jag lyckas flyttstäda relativt snabbt så att när M kommer runt 18 tiden och ska hjälpa mig att hämta det sista att jag faktiskt är klar med allt så jag slipper åka dit och stressa imorgon med innan nycklarna ska in. Jag ska ta och ringa Din Bostad och höra om man kan lämna nycklarna någonstans efter stängningsdags. Det borde man ju kunna för isåfall OM jag blir klar idag så slipper jag ta bussen ut igen imorgon. 


Nu ska jag göra mig iordning och ta den långa turen till Bomhus, 
¡Chao!


En svidande och kliande känsla. .

Det svider och kliar i näsan och inte nog med det så nyser jag typ hela tiden!
Jag vet inte om det beror på att jag smartskaft som jag är använde nästan en halvflaska klorin om inte mer när jag städade lägenheten häromdan. Snoken har varit hur konstigt som helst efter det. Ett tag stank allt kattpiss, hur roligt tror ni att det var?! Jag vet NU att det står varningstext på flaskan men den borde stå större och tydligare typ: "VARNING ALLT KAN STINKA KATTPISS OCH DU KAN NYSA SOM EN TOK OM DU ANVÄNDER FÖR MYCKET! WARNING, ACHTUNG, ADVERTENCIA!!!" Så att även det stressade och impulsiva folket hinner se det med innan dom förstör sin näsa för all evighet! 
Jag börjar undra om det är så är det känns att vara allergisk för isåfall känner jag en fruktansvärd sympati till de människorna därute. Jag lider med er men jag hoppas verkligen att det här går över för mig för jag blir snart tokig.
Jag funderade ett tag på om det kunde bero på Gottfrid för pappa har inte badat han på länge så han luktar väldigt starkt men det här började ju redan innan han kom hem så det skulle vara konstigt om det skulle vara han.
Min läkare är i USA också så kan inte ringa henne och höra och hon kommer inte tillbaka förrän i mitten av mars tror jag och jag har absolut ingen lust att gå med en sådan här sak till någon annan läkare så det är bara och bita ihop och stå ut och hoppas på att det går över SNART. Helst igår.









Stressad start på dagen.

Dagen blir lite så där lagomt upp och nedvänd när man vaknar upp och upptäcker att medicinen är slut. 
Jag var helt säker på att jag hade hämtat ut tre burkar men nu när jag tänker efter så skulle jag ta tre stycken men dom hade bara två hemma så jag tog det jag fick vilket gav resultatet att jag sitter här med abstinens och vill klättra på väggarna typ. 
Fick lite extra panik när jag kom på att Gottfrid kommer strax och han kan inte vara själv alls utan att riva stället och göra så M blir vräkt. M är på jobbet och apoteket öppnar inte här förrän kl 10. Allt kändes helt enkelt kört. 
Tur nog så ringde pappa och berättade att dom snart skulle åka och jag frågade om något apotek var öppet nu och han sa sjukhuset så nu när han kommer trots att han har bråttom till bussen senare så ska han köra mig dit så allt löser sig trots allt. OM dom har min medicin inne det vill säga. 

Jobbet ringde också och undrade om jag kunde komma in och jobba. Det lät bra stressat så det var inte alls kul att behöva säga att jag inte kan jobba på hela veckan. Men så är det ibland. Den här veckan är det mycket. Jag ska ha Gottfrid, flyttstäda, packa och flytta det sista, lämna och hämta nycklar på torsdag, börja flytta in och sen är det de jag helst inte vill tänka på.. Mormors begravning på fredag. Så helgen lär ju inte bli så rolig den heller. 

Nå väl, nu måste jag slänga på mig lite kläder, pappa kommer snart!
¡Chao!



Flytta

Vilken dag det har varit! 
Mamma släppte av mig i Bomhus strax före tio i förmiddags och där har jag varit framtills typ en halvtimme sen och packat, städat och flyttat! M kom med släpet runt kl 18 och sen dess har det bara varit att flytta! Min rygg har värkt extra idag så det är tur att man har en sådan stark karl till pojkvän! Idag har jag varit extra glad över att ha honom faktiskt. Just nu är han och lämnar av lite saker hos mamma innan han skulle åka tillbaka med släpet, bara där ser man hur underbar han är! 
Det är fortfarande inte klart i lägenheten. Det finns saker kvar som vi ska hämta på onsdag och då ska jag även flyttstäda. Anledningen att det inte blir tidigare är för att Gottfrid kommer hem hit till kaoset imorgon för pappa ska på kryssning och eftersom han har svårt att vara själv och det inte är så bra att han är med när vi flyttar så får allt helt enkelt vänta tills på onsdag vilket nog är bra för min rygg. 

När det gäller fastan så är det nu femte dagen och idag är det söndag vilket har betytt vilodag. 
Men trots att jag skulle ha kunnat svullat rejält så har jag varken hunnit eller haft lust med det.
Jag åt fyra jordgubbar imorse och nu när jag kom hem åt jag en smörgås. Jag känner mig alldeles proppmätt. 

Jag fryser så nu ska jag bara krypa ner i täcket och vänta på att M kommer hem igen. 
Godnatt! 




Dag 3

Jag ringde Din Bostad igår och dom berättade att tjejen som skulle flytta in i lägenheten var på väg in för att skriva kontrakt och att de skulle ringa upp mig när det var gjort vilket dom även gjorde. Jag kommer faktiskt sakna Din Bostad som hyresvärd för jag tycker dom har varit så otroligt trevliga och hjälpsamma från första stund jag var och kikade på min lägenhet. Nu ska jag visserligen inte säga för mycket för då får jag säkert en räkning på flera tusen efter besiktningen istället haha men jag gillar faktiskt dem. Men även om jag tycker att Gavlegårdarna saknar samma värme så gillar jag säkerheten att man har en störningsjour man kan ringa och att dom aldrig är direkt omöjliga när det kommer till rust i lägenheten. Jag och M kommer ju till exempel få nya golv i alla rum förutom vardagsrummet och vi kommer även få hämta ut tapeter gratis till alla rum och tapetsera själv om vi vill det. 

Igår var jag och mamma ute på äventyr igen och kikade runt och shoppade lite smått. Jag köpte bland annat en superfin Marilyn Monroe klocka på Dollar för bara 60:- och en lila snygg dörrmatta för bara 50spänn. 
Vi var hem till mig en sväng så jag fick städa ur lite i köket, jag trodde det skulle gå fort att flytta ur den här lägenheten men efter att ha stått och slängt mat i nästan en timme så inser jag att det kanske kommer ta ett tag trots allt. Jag plockade även med mig fem sopsäckar med kläder som jag ska försöka hinna tvätta idag. 
Efter Bomhus var vi iväg på Willys och handlade lite och sen till Köpis och kikade på Ikea och sist in på Coop där jag handlade lite inför mina soppor och jag kikade även lite på deras bokrea och fick med mig en intensiv kurs i Italienska samt en rosa kokbok! :) 

Dag tre med fastan igår gick bra. Fortfarande vätska som gäller och även om jag inte alls känner mig hungrig så känner jag hur jag börjar bli tröttare och segare så vilodagen imorgon är nog bra.

Det blev ingen loppis idag utan jag tänkte istället åka hem till Bomhus och fixa. På måndag och tisdag ska jag ju ha Gottfrid så dom dagarna går ju bort att göra nånting så lika bra att få så mycket som möjligt gjort nu i helgen. 

Skriver mer ikväll om jag orkar, chao!

Dagens planer.

Jag börjar bli skapligt nervös över att tjejen som ska flytta in efter mig ännu inte har skrivit på kontraktet. Gör hon inte det så riskerar jag att i alla fall behöva betala dubbla hyror! Jag förstår mig inte på vissa människor.. Det var flera som ville ha lägenheten jag bor i, så om man inte vet till 110% att man vill och ska ta den varför då ens ringa in först och säga att man ska ha den? Varför bara inte låta någon annan ta den då? Förhoppningsvis så är det bara någon miss och att hon faktiskt har skrivit på kontraktet nu. Jag ska ringa Din Bostad igen efter kl 9.30 och höra hur allt ligger till. Vill inte stressa i helgen och köra över allt i M lägenhet så vi får leva i kaos tills vi får flytta in nästa vecka om det visar sig att jag i alla fall kommer ha lägenheten kvar i åtminstone en månad till. Drygt med dubbla hyror om det skulle bli så!

Dagens planer beror ju på lite om hon skrivit på kontrakt eller inte för isåfall tänkte jag först åka till skolan och skriva ut lite saker, posta brev, fråga runt lite angående att göra prövningar i vissa ämnen och sen bege mig ut till Bomhus för att plocka lite där. Jag hade eventuellt tänkt följa med mamma på loppis på lördag och tänkte isåfall plocka ihop lite saker som jag skulle behöva bli av med och då är det ju bättre att försöka sälja det istället för att slänga det. Mitt skräp kan ju bli någons skatt. 
Jag tänkte även pröva på att baka bullar som jag själv inte får smaka på, snacka om att utsätta sig för en prövning. Doften av nybakta kanelbullar.. Ojoj.. Men M får glupska i sig några i alla fall.

Nä nu ska jag kika på ett avsnitt av The Big Bang Theory innan jag beger mig till skolan.
¡Chao!








Dag 2

Allt har gått bra idag. Var lite väl mycket spring på jobbet men det är skönt att känna att kroppen har gjort någon nytta. Mamma hämtade upp mig när jag slutade och vi åkte iväg och kikade på loppis i Gävle innan vi hämtade upp min lillebror i skolan och åkte vidare till Sandviken för att kika på fler loppisar där. Haft riktigt trevligt och fastan har gått bra. Inte känt mig direkt hungrig, ingen huvudvärk heller. Har druckit nästan en liter äppeljuice och en massa vatten och nu sitter jag med en kopp te så det är gött. Jag tänkte fasta med bara vätska framtill söndag och då tänkte jag börja med en massa olika soppor. 
Jag har hållt mig undan från FB också, grymt skönt! 

Jag har inte känt mig ett dugg irriterad förrän nu när jag kom hem. M har en tendens att alltid reta upp mig. 
Nä nu ska jag bädda sängen, tappa upp ett bad och efter det krypa ner i sängen och läsa lite innan det är dags att sova. 

Godnatt!

Fastan börjar!

Då var det dags för fastan igen då och i år vet jag faktiskt inte vad jag har gett mig in på. 
Förra året undvek jag bara alkohol och sex men i år så ska jag förutom det även ge mig på att minska mitt datoranvändande, framförallt facebook och dessutom försöka ge mig på det här med maten. 
Tanken var först att enbart leva på vätska men det känns lite tufft att göra det under 46 dagar så istället funderar jag på att försöka klara mig mest på flytande föda så som soppa och liknande med undantag för söndagar då det är vilodag för hela fastan och det känns tufft nog.

Idag är det som sagt dag 1 av fastan och den har jag spenderat med att först jobba 8-12 och efter det var jag på askondagsmässan och efter det träffade jag min präst och pratade kring tro och om min konfirmation som ska äga rum under påsknatten.
Jag frågade henne lite runt det här med fastan och hon rekommenderade inte att bara leva på vätska under 46dagar så jag lyssnar på hennes råd. Hon berättade också att söndagar är vilodagar så då är det bara och äta på och även ha sex så då lär M bli glad haha! ;)

Jag ska försöka uppdatera varje dag med hur det går för att sen kunna gå tillbaka själv och läsa om hur det gick.
Idag har jag i alla fall inte ätit något utan har bara druckit vatten och några glas äppeljuice och jag känner mig skapligt pigg. Jag fryser litegrann bara men förutom det så är allt lugnt.

Nu ska jag ta mig bort från datorn och lägga mig i ett bad tänkte jag.
Skriver mer imorgon!







Fyndat!

Nu var det några dagar sen jag skrev så det är lika bra att skriva några rader.
Jag har under de här dagarna varit på katekumenatet som jag går tillsammans med några andra och diskuterar våra tankar runt Gud. Detta har jag gjort sen i höstas och det är faktiskt trevligt. Vi hade en heldag som vi skulle träffas i lördags men eftersom jag ligger efter med plugg och har jobbat rätt så mycket så valde jag att bara vara med halva dagen och tog istället en timme till att kika runt på stan. Jag fick med mig en kavaj från H&M för bara 199:-, en sportbh, och bh och trosor med mig hem. 
Dagen innan var jag på jysk och köpte en kontorsstol som hade kostat 1500:- men som var nedsänkt till 400:- en riktig fin en då den inte alls såg ut som en vanlig kontorsstol och det märktes att det var ett fynd när till och med M sa till mig att köpa den. Efter jysk tog vi en sväng till köpis och där köpte jag ett par nya walkingskor, gåstavar och en tröja som just nu har blivit en favorittröja! :)

Nu är det inte många dagar kvar tills vi flyttar.
Jag längtar! :)
Idag efter M slutat jobbet så ska vi åka och köpa vår nya tvbänk och när vi flyttat in så blir det raka vägen till Mio för att köpa sängen jag vill ha! :D

Nu ska jag kika på Gossip girl och sen bege mig till skolan,
¡Chao! 


Tur!

Igår krånglade det litegrann på jobbet men det löste sig snabbt. 
M hämtade mig och vi åkte förbi Mio och kikade på sängen jag vill ha, han gick med på att vi ska köpa den! :)
Vi åkte hem, han gick iväg för att simma och jag satte in 80:- på någon spelsida för skojskull. Jag trodde inte mina ögon när mina 80:- hade förvandlats till 8500:- det var ren lycka må jag säga! 
En dag som jag trodde var min otursdag visade sig vara en riktig turdag! ^^




Ny dag.

Igår på förmiddagen skrev jag kontrakt för lägenheten och efter det träffade jag upp min syster, svåger och min ena systerson! :) Vi gick och lunchade på Spicy house och sedan tog vi en sväng runt i bilen efter jakt på billiga skidor. Jag följde med dom hem till Bomhus där jag blev kvar mot kvällen. M kom förbi efter jobbet med och syster bjöd på mat. Runt 20 åkte vi mot Valbo igen och jag gick förbi mamma och Viktor en sväng och bjöd på tårta innan jag promenerade hemåt. Såg på ett avsnitt Gossip girl och sen så gick jag och la mig. 
Jag hade ingen direkt "romantisk" alla ♥ dag som jag kanske hade trott att jag skulle ha då det var min och M första men jag fick spendera tid med familjen istället och det är viktigare. 

Snart ska jag till jobbet, M ligger och sover fortfarande så som vanligt kommer han köra som en galning och vi kommer tjafsa på grund av att han inte kan kliva upp i tid trots att väckarklockan ringer flera gånger och jag även säger till honom. Vissa saker förändras tydligen aldrig. I fortsättningen tar jag nog hellre bussen. 

iChao!




Back to Ibiza! <3

Eftersom det är så mycket som händer omkring nu och eftersom jag inte riktigt vet vart mina känslor är så har jag inte bloggat så värst mycket som ni kanske har märkt. Däremot så vågar jag påstå att det hänt en del. 
Jag måste för det första göra en liten note åt mig själv att jag ska skriva om kryssningen jag var på och om Silja Galaxys otroligt dåliga bemötande. Men just nu orkar jag inte nämna mer negativt och därför väljer jag istället att berätta om min planerade resa till Ibiza i sommar med Marco! :D

Förra sommaren var jag väldigt negativ till att åka till Ibiza. Jag var inte alls sugen på någon partysemester utan hade istället sett framemot en resa till Italien som jag och Miss Hellbom hade snackat om i flera år. Men när hon frågade om jag ville följa med hennes killkompis som jag hade hört väldigt mycket om men aldrig träffat så blev jag sugen och bestämde mig att följa med i alla fall. Jag ångrade det verkligen inte även om resan innehöll en hel del intriger. Det visade sig i alla fall att Marco var en riktig cool och rolig kille som verkligen bjöd på sig själv. Han hade verkligen koll på läget och det kändes drygt att resa med honom. 
När vi var hemma i Sverige var Hellbom nöjd men själv drabbades jag av ångest. Jag var inte klar med Ibiza och jag ville tillbaka! Genom mailkontakt med Marco fick jag veta att han kände likadant så drygt en månad efter vi kommit hem bokade vi en ny resa, denna gång var det bara jag och Marco som åkte och hur det än var möjligt så började jag älska Ibiza mer än innan då resan var helt fantastisk! 


Tiden under vår första resa och den andra då jag och Marco åkte själv bröt jag och Hellbom kontakten. Min och Marcos resa var ju redan bokad och betald men känslan att åka med någon som faktiskt var hennes vän kändes underligt, jag och Marco hade ju trots allt bara träffats en gång tidigare och de var på första resan vi gjorde. 
Tur nog så var Marco den person jag trodde att han var och vi hade superkul! 

Jag har velat åkt tillbaka sen jag kom hem men det visade sig att dom slutat med direktflyg till Ibiza från Sverige vilket ställde till en del eftersom jag är rädd som det är när det kommer till att resa så modet till att åka själv försvann. Jag och Marco hade knappts hörts något efter resan bara genom några enstaka mail och jag kände att det nog var så att han inte hade någon lust att åka med mig igen nu när vi båda visste att jag och Hellbom inte var vänner längre. Men där är ett bevis hur fel man kan ha, för den 29maj sitter jag och Marco på planet till Barcelona där vi ska stanna i två nätter innan vi drar vidare till Ibiza där vi blir kvar framtill den 13juni! :D 
Det här är verkligen något jag behöver och jag är så jäkla glad att resan är bokad och halvt betald (bara ena hotellet kvar att betala). 



Nu måste jag ringa Gavlis, chao! 
















Vi är som olja och vatten!

1mars ska jag flytta ihop med min kille och jag liksom min mor undrar om det egentligen är någon smart idé då det finns nog inte två människor som är mer omaka än mig och M. 
Vi har helt olika framtidsplaner som inte stämmer överens med varandras överhuvudtaget. Han gillar att spara varenda krona han har utifall han hamnar i någon ekonomisk kris och jag tar själv dagen lite som den kommer, spenderar pengar på det jag vill, unnar mig några utomlands resor om jag vill och lever i nuet.  
Jag ser saker som bra mat och en säng som är skön att sova i som en förusättning till ett bra liv, han ser det som lyx och nämner man att lägga någon extra hundring på mat så får han svårt att andas. 
Jag är ett jävla kontrollfreak och vill ha saker och ting på mitt sätt eftersom jag vet att det funkar. M har inget sätt, han är bara kaos och inte någon form av kaos som i alla fall är organiserat utan bara kaos. 
Han snarkar och låter i sömnen och väckarklockan ringer hundra gånger när han ska upp men han vaknar inte, själv vaknar jag varje gång. Jag är som trevligast på morgonen, han är som otrevligast då. Blir min morgon förstörd är hela min dag det. M kan ta en dålig morgon och ha en super dag i alla fall. 
Jag vill ha ett städat och jag vet inte vad han vill. 
Jag tycker vissa saker är helt självklara när det kommer till ett hem och till varandra. Han? Inte direkt. 
Jag vill ha ett snyggt hem, han vill ha ett "funktionellt" hem vilket innebär stora klumpiga BILLIGA möbler. 
Jag tror inte att pengar på banken gör någon lyckligare och han är som ett litet barn på julafton när han ser sitt sparkonto växa.

Listan kan göras väldigt lång så egentligen är frågan varför vill jag bo med honom?
Svaret på den frågan återkommer jag med när jag själv vet svaret haha ;)
Men faktum är att hur den nu än är möjligt så tycker jag på något sätt om min störda "rasist" till pojkvän och jag tror det kommer bli ett stort äventyr att bli sambos! ♥



Gud varför tog du henne ifrån mig?

I fredags den 27 januari hämtade Gud hem min mormor.
Min mormor har alltid varit min största förebild och nu är hon borta. Död.. Och ingen vet till säkerhet att vi kommer ses igen. Jag vet inte vad som har hänt med mig, jag säger "mormor är död" men jag fattar det ändå inte, det går inte in. Jag vet inte om det beror på att jag undermedvetet försöker förtränga det genom förnekelse så att jag inte ska bryta ihop totalt. Livet måste gå vidare, tiden har inte tid att stå till, jag har inte tid att bryta ihop och kanske därför så säger mitt psyke att mormor sitter där hemma i sin fåtölj och att jag bara nu inte har tid att hälsa på henne men att jag snart en dag gör det för att spela Mulle, äta hennes goda bullar och höra henne klaga på att vi sällan kommer och hälsar på.
Andra stunder hinner allt ikapp och jag för några minuter förstår vad som har hänt och bryter ihop totalt. Tårarna sprutar och smärtan är så stark så det känns som den aldrig kommer gå över. Jag får ingen luft, det känns som någon hugger mig i bröstet som att ingenting längre spelar någon roll. Det känns som att något viktigt, något stort hos mig lämnar mig och jag ser det försvinna. Jag försöker skrika efter hjälp men jag kan inte...
Några minuter senare kommer lugnet igen.. Som att vakna upp ur en hemsk mardröm, man har panik ett tag men sen så lugnar jag ner mig. Är det kanske det som allt det här är? en mardröm?


I förrgår träffade jag en läkare och på måndag ska jag på återbesök.
Jag gick dit för mina blåmärken men under två minuter inne i rummet insåg jag att mormor var borta så jag bröt ihop. Läkaren pratade med mig länge. Hon skulle ordna tid hos psykosociala teamet och troligen har jag åkt på en depression. Inte på grund av att mormor är borta utan tydligen har det pågått under en längre tid vilket förklarar väldigt mycket hur jag mått.
Sånt där med depressioner har alltid varit svårt för mig att förstå för att för mig att depression varit lika med att vilja dö och jag vill verkligen inte dö! Jag är livrädd för döden, starkare dödsångest går nog inte att hitta och tanken att avsluta mitt eget liv har jag aldrig seriöst ens övervägt oavsett hur mörkt det ens känns.
Livet är en dyrbar gåva för mig och den ska man ta väl hand om men ibland så är det bara så jävla jobbigt. Ibland vill man bara lägga sig i ett mörkt rum och ligga där tills det har blivit bättre.

Men jag har inte tid att ligga i ett mörkt rum, inte tid att pausa livet.
Jag gör istället det motsatta, jag gör allt för att inte hinna tänka, inte hinna sörja.
Jag jobbar så mycket jag bara får, jag försöker finna koncentration till att plugga och den lilla tid jag får över till att tänka försöker jag få bort genom att kika på en film eller sova.

Idag jobbade jag 8-16, jag var först och tog lite blodprover, sen efter jobbet åkte jag hem till Bomhus en sväng och nu sitter jag i skolan och väntar på att lektion ska börja kl 18.
Det var lite update för nu, vi får se när nästa inläggs skrivs.
Hej!





RSS 2.0