MAT ÄR BRA

Jag har ÄNTLIGEN hittat brödet som jag testade när jag jobbade i Hudiksvall. 
Ett hårtbröd av surdeg, som är så djävulskt delikat så det är galet. 
Det heter Wasa Surdeg Gourmet. Den stora förpackningen som är runda med ett hål i, ni fattar? 
Jag testade en sådan där med skivor i förr men blev besviken, men det är just detta som jag verkligen ÄLSKAR! 
Tunt, knaprigt, nyttigt, mättande och helt underbart gott. (: 

Igår var jag rejält duktig också och gjorde matlådor som nog räcker i minst en månad haha. 
Men det är bra att ha. Gjorde bland annat tacopaj och huuuuuuuuuuur mycket köttfärssås som helst. 
Så nu behöver jag inte oroa mig att orken ska finnas att fixa ihop något efter kl 23 när jag kommer hem, för att ha med mig till jobbet dagen efter. 
Så nu är jag redo för en helg full med jobb som börjar idag. 

Idag ser jag verkligen framemot att komma till jobbet. Jag är så nyfiken på hur det har gått med vissa saker som jag tyvärr inte kan ta upp här.
Men jag hoppas i alla fall på en bra arbetsdag.

Nu måste jag verkligen börja röra på mig. 
Trevlig helg, 
Chao!




KÖRKORT

Nu var det några dagar sedan jag bloggade igen, men några dagar är ju i alla fall bättre än månader... 

Som sagt.. Jag har fått heltid. Det känns riktigt bra, men kommer kännas ännu bättre när jag har tagit det där förbaskade körkortet! Jag väntar på att få ett nytt läkarintyg så jag kan skicka in körkortstillståndet någon gång. 
Sen så blir körkortet högsta prioritet. Jag kommer känna en sådan frihet när jag väl har det. Kunna åka vart jag vill, när jag vill. Sen att slippa pendla med buss till jobbet är guld värt! 

Idag hade jag inga speciella planer förutom att försöka få ordning här hemma och bara slappa inför en kommande arbetshelg. Men syster min ringde och frågade om jag kunde komma och hjälpa till att tapetsera eller passa Algot medan hon gjorde det så vi får se hur det blir. 
Ska ta och ringa upp henne i alla fall. 


Chao! 







HELTID

Godmorgon! 


Jag är så himla trött så jag vet inte vart jag ska ta vägen någonstans. Tanken slår mig hur förstörd jag skulle vara om pappa inte skulle köra mig till jobbet som han gör på morgonen. Tacksamheten för att han gör det är enorm. 
Igår fick jag även ett samtal ifrån min kollega. Hon har av olika anledningar bestämt sig för att säga upp sig omgående, så hon gjorde sitt sista pass igår och med det så ser det ut som jag får 100%. Detta ger mig blandade känslor. Rent ekonomiskt är det jättebra, även roligt att få jobba. Men av andra anledningar så känns det mindre bra, bland annat pendlingsavståndet och möjligheten till pendling, samt en annan stor grej som spelar enorm roll som jag varken kan eller vill ta upp här i bloggen. 
Jag måste verkligen diskutera med företaget hur scheman och så vidare kommer att läggas upp. 

Nu ska jag ta och äta lite frukost sen bege mig till jobbet. 
Jag hoppas på en lugn arbetsdag. 

Chao! 





LEDIGA DAGAR

Som jag skrev i förra inlägget så kom Tessie i torsdags kväll förra veckan och hon åkte hem igår. 
Det har varit trevligt. Vi  lirat så mycket Mario Kart så att jag nästan inbillar mig att ett skal ska komma flygandes bakom mig när jag åker bil haha. Då har man spelat en aning för mycket men kul har det varit. 

Imorgon är det dags för jobb igen efter en veckas ledighet. 
Det har varit otroligt skönt och välbehövligt att vara ledig. För även om jag trivs som sjutton med mitt arbete så tar det enormt på krafterna med allt pendlande. Om det hade varit en direktbuss raka vägen så hade det inte gjort mig ett dugg, men när det är byten hit och dit och bussar och taxi som ska vara i tid, en stress över att någon utav alla ska vara försenade och att jag ska missa någon annan tar verkligen på krafterna. 
Imorgon ska vi dessutom ha möte angående semester. Jag ska ha bestämt mig när jag vill ha semester, men hur i helsike ska jag kunna göra det när jag inte ens vet hur mycket jag ska jobba? De 50% jag har nu är ju ett sjukvikariat som heeeeela tiden tydligen förlängs och det är inte ens säkert att människan kommer tillbaka. Bara det är en oro för mig, att inte veta om hon kommer som gubben i lådan och vill börja jobba igen. En av mina kollegor ska gå i pension sista maj och hon har 50% som är snack om att jag ska få. Enkel matematik om jag även får behålla mina 50% jag har nu är ju 50% + 50% = 100%.. 
Är ju en himla skillnad att bestämma semester på 100% och 50%.. Så vet inte alls hur dom tänker där. Jag kan inte börja planera förrän jag vet hur mycket jag ska få jobba. För sanningen är att om jag inte får 100% så måste jag söka vidare efter andra arbeten. Men ah, det är ju möte imorgon som sagt, så får ta allting sådant då. 

Nu ska jag ta mig en dusch, och sen börja förbereda lite mat innan Marcus kommer hem. 

Chao! 



LOVELY LOVE DAY

Igår hade jag en helmysig Alla ♥ dag. 
Jag fick blommor och choklad. Samt min favoritparfym, DKNY Red Delicious. 
Dock så kommer parfymen i veckan, men oavsett så har jag fått den och glad blev jag. (:
Vi åt tapas och drack bubbel. Egentligen skulle vi äta en liten fruktbricka som består av bland annat chokladdoppade jordgubbar och mango men vi var så mätt efteråt så vi spar det tills idag istället. Är ju inget fel att ha en liten fortsättning på Alla ♥ dag även idag, haha. 

Tyvärr så blev natten långt ifrån trevlig då jag vaknade upp med en vidrig mensvärk och var tvungen att kliva upp, ta en ipren och lägga mig en fosterställning i soffan tills jag äntligen somnade om. Men det är smällar man får ta för äran att vara kvinna. ;)

Förutom en morgonpromenad med Gottfrid så har jag inte gjort mer idag. 
Tessie sover fortfarande så jag tänkte passa på att plocka undan lite från gårdagen. 

Hoppas ni alla hade en toppen dag och att resten av helgen blir minst lika bra! :)
Chao!

 










ALLA HJÄRTANS DAG

Det gick jättebra häromdagen när jag var på jobbet och jag hade en trevlig arbetsdag. 
Efter jobbet blev jag upphämtad i Valbo av Marcus och vi åkte och hämtade ut mitt paket från Ellos där jag hade beställt lite saker. 

Igår efter att ha pratat med Tessie i telefon så bestämde vi att hon skulle komma hit. 
Så det blev att börja hetsstäda och sen iväg till bolaget. Kl 19 hämtade vi upp henne från station och åkte direkt iväg till affären för att handla massa gotta till denna dag till ära. (: Så idag, på självaste Alla ♥ dag så har jag en av mina absolut bästa vänner här, min älskade Gottegos och ja även Marcus är väl okej (beroende om han kommer med blommor eller inte) haha. 
Det känns som det kommer bli en bra dag med tapas och bubbel. 

Jag är trött på människor som spyr galla över denna dag och jag förstår dom inte. 
Jag har hört de flesta argument och även om jag förstår tankesättet så håller jag verkligen inte med. 
Självklart ska man älska varandra ALLA dagar om året men precis som man ska vara glad åt att man föddes så kan man fira sin födelsedag lite extra och ändå kunna leva livet de övriga dagarna med. Man ska älska sin mamma och uppskatta henne på fler dagar än Morsdag men ändå finns den dagen. Det är inget fel med en dag då man kan visa varandra lite extra kärlek och omtanke. Det behöver inte bli en dyr historia för det, utan det väljer man själv. 
Jag har oavsett om jag varit i ett förhållande eller varit singel älskat denna dag. För det är inte bara för hopplöst nyförälskade par denna dag är till för, utan den är till för alla. Förhoppningsvis så har alla människor någon som älskar dem och som dom älskar tillbaka. Om det är en mamma, pappa, syskon, mor eller farförälder, en kompis eller ett husdjur. Om inte annat så borde man älska sig själv. Det finns alltid någon man kan visa lite extra kärlek denna dag.
Om man inte har någon som kan köpa blommor åt en och man verkligen vill ha blommor, så vet ni  vad man kan göra istället för att bli bitter? Jo mina vänner... Här kommer det... Man kan faktiskt ta sig till en butik och köpa sina egna blommor. Ja jag vet, det är helt galet, men man kan! och vet ni vad, jag har gjort det flera gånger! (: För om jag vill ha något och inte kan få det av någon annan så köper jag det helt enkelt till mig själv. 


Såå... Sluta var bitter, sluta tro att ni måste vara i ett förhållande. Utan visa era nära och kära lite extra kärlek denna dag. Ta ett skönt bubbelbad, en ansiktsmask eller unna er något till er själva. 

Nu ska jag ta mig en morgonpromenad med min håriga herre. (: 
Chao! 

 

HOPE FOR THE BEST, PREPARE FOR THE WORST

Efter två dagars ledighet så är det dags för ett arbetspass imorgon igen. Tyvärr så känns det en aning olustigt att gå dit efter en händelse i söndags. Det är alltid tråkigt när man trivs som sjutton på sin arbetsplats och så inträffar något som gör att man känner sig kluven till att gå dit.
Men dit ska jag, sen hur länge jag blir kvar beror helt på hur händelseförloppet utvecklas på morgonen. Hope for the best, prepare for the worst. 

Nu ska jag bädda ner mig framför teven och kramas med min älskade Gottfrid. 
Godnatt, chao!








PRISONERS

Gårdagen på jobbet gick verkligen plågsamt sakta. Jag var inte alls taggad på att jobba och jag var huuur trött som helst. Men jag klarade av det och tog mig hem. Hade tankar på att sova hos min syster i Åshammar men fick inget svar av henne förrän när det var dags att hoppa på bussen och då var det ingen idé. 
Väl hemma så blev det mys framför teven. Jag såg troligen en utav de absolut bästa filmer jag sett på länge, Prisoners. En helt fantastisk film, från början till slut. Mina teorier stämde och Marcus satt förbluffad över hur jag jämt kan med hjälp av detaljer knyta ihop alla trådar.  
Jag rekommenderar den filmen verkligen, Prisoners, se den! 


Nu ringde pappa. Han och Gottegos var redan här, men var ute och gick så egentligen borde jag lägga på ett kol och göra mig ordning. Saken är att om jag var trött igår så är det ingenting jämfört med hur jag är idag. 
Jag har sovit skumt, har vaknat flera gånger av vidriga magsmärtor och egentligen borde jag kanske inte jobba men det är bara nio timmar idag och nio imorgon... Haha det känns lite roligt att uttrycka sig att det "bara" är nio timmar, när det är nio timmar utan rast, något som i alla fall är länge en vad ett vanligt pass är. Men det känns otroligt mycket kortare, tre timmar gör rejält mycket. 


Nä nu måste jag verkligen skynda mig. 
Hoppas ni alla får en trevlig dag. 
Chao!




JOBBA

Godmorgon!
Snart är det dags för att åka iväg till jobbet för ett 12-timmarspass i vanlig ordning. 
Tanken slog mig precis hur skönt det skulle vara att BARA ha ett 12-timmarspass och inte cirka 3-4 timmars pendling utöver på det också. 

Idag är jag inte på topp. Jag vaknade till vid fem och klev upp och la mig i soffan då istället. Somnade till och sov tills alarmet ringde kl 07:15.. Jag är trött, jag fryser och mår allmänt dåligt. Jag är livrädd att jag är på väg att bli sjuk, då jag troligen ska jobba i helgen.
Jag är så tacksam över att mina kollegor vill ge mig extrapass så jag får fler timmar men samtidigt så känner jag att jag inte vill tacka nej till att jobba av just samma anledning.


Nå väl, detta ska inte bli något deppinlägg. Jag trivs som sjutton på mitt jobb och det är det viktigaste. 
Men kan ju inte sticka under stolen att det hade varit toppen med ett körkort, så man lättare skulle kunna ta sig dit och hem. . 

Nu ska jag göra mig ordning för dagen, pappa kommer och hämtar mig om femton minuter, tack och lov för det!
Trevlig helg! 
Chao!



WE DIDN'T OWN AN IPAD

Jag såg detta youtubeklipp för några månader sedan och tyckte det var så jäkla bra! 
Har kikat lite efter det då och då efter den utan att hitta det, men idag, äntligen hittade jag det! 
Jag är inte uppväxt på 80-talet, men jag älskar den, så jäkla bra! 





NYTT ARBETE?

Då var det måndag och snart är det dags att bege sig till jobbet. 
Jag fick börja klockan 10 idag istället för 09 vilket gör otroligt mycket. 

Jag fick ett samtal igår också om ett jobb jag sökte för ett tag sedan. 
Fick tid för arbetsintervju på onsdag men jag vet faktiskt inte om jag ska avboka det eller inte. 
Kändes lite som ett oseriöst bolag. Ville veta vad jag hade i lön i dagsläget men var inte alls lika intresserad av att berätta vad jag skulle ha hos dem. Dessutom så lät han som ringde rejält kaxig. Menade att det var över 100 personer som sökt tjänsten, och att 30 utav dem skulle komma på intervju på onsdagen. 15 st kl 11.00 (mig inräknad där) och 15 st kl 13.00.. Jag kan tycka att en brukare inte ska behöva träffa så mycket folk, defintivt inte under samma dag. Jag är ju van med att man väljer ut ungefär tre stycken, funkar inte dom så väljer man ut tre till. Men 30 stycken på samma dag, det låter rejält mycket i mina öron, allra helst när hela yrket som personlig assistent grundar sig på personkemi. Hur ska man hinna känna någon personkemi bland så många människor? 
De hade dock väldigt många olika tjänster att erbjuda. De hade allt från att hoppa in lite extra till att jobba 100%. 
Dessutom så ligger arbetet närmre än det jag har nu. Men jag trivs så otroligt mycket på min arbetsplats så jag vill stanna. Problemet är ju att jag aldrig kan få något svar på hur allting kommer att bli. Jag har ju ett sjukvikariat nu som hela tiden dras ut på tiden. Först var det oktober jag skulle jobba, sen november, sen blev det till januari och nu februari.. Och när jag kikar schemat så ser jag att jag är inbokad för mars månad också. 
Jag måste ta ett snack med dem idag, jag vet att dom troligen inte kan ge mig mer information än vad de kunde sist jag pratade med dem, men något måste jag veta. Jag kan inte sumpa möjligheten till en 100% tjänst om nu tjejen jag är vikarie till i alla fall kommer tillbaka helt plötsligt i mars... Någon måtta får det vara. 
Jag tycker om min brukare otroligt mycket, trivs med kollegor och så. Men jag måste tänka även på min ekonomi, den går inte runt på 50% och kommer hon jag vikarie för tillbaka så står jag ju där och får hoppa in när det behövs. Något jag inte ens kan påtanke på hur långt och krånligt det är att ta sig dit. 

Nå väl, nu måste jag skynda mig... 
Hoppas ni alla får en bra start på veckan, 
chao!

VAD KVINNAN VILL SPELAR INGEN ROLL

Jag såg alldeles nyligen att Lina hade delat med sig av en länk på Facebook med rubriken "Vad kvinnan vill spelar ingen roll". Detta var så otroligt sant och en utav de absolut bästa krönikor jag har läst, och jag rekommenderar alla att gå in och läsa den. Jag gillar framförallt slutet med den mest självklara lösningen, jag citerar:

"Vi behöver inte en samtyckeslag. Vi behöver tillstånd att utföra lobotomi på alla dessa killar och män som tycker att det är deras rättighet att våldföra sig på kvinnor och sedan komma undan med det."


Krönikan hittar ni genom att trycka på bilden nedan. 


 







RSS 2.0