VALBORG

Valborg... 
Jag minns gamla tider. Då var det fylla och elände som gällde. 
Men idag blev det långt ifrån det. Jag jobbade 12 timmars pass och efter det tog jag taxi till gymmet och tränade på trots en vidrig magsmärta. Nyligen hemkommen och kläderna ligger slängda på golvet och jag ligger i sängen och inväntar tröttheten medan jag småkikar på Scrubs, en serie jag vanligen avskyr och klottrar ner några rader här. 

Magsmärtan är kvar men är betydligt bättre. Jag vill äta något men avstår av två anledningar... Klockan är för mycket och är livrädd att magen ska bli värre. 
Jag väntar till morgondagen och hoppas den är bättre. 


Imorgon är det jobb som gäller igen. 
Hoppas ni alla har en trevlig Valborg! 


Chao! 



PLANER

Jag har haft två riktigt välbehövliga lediga dagar men imorgon blir det tillbaks till jobbet igen. 
Jag jobbar onsdag och torsdag och är sen ledig i helgen. Känns riktigt skönt! 
Då blir det grillat, rosé, mys med Gottfrid och så kommer Marcus hit till Åshammar på fredag och sen på lördag åker vi alla tre till Bomhus. På söndag så ska jag och mamma till Uppsala på loppis (Om vädret tillåter), det ska bli riktigt trevligt. 
Ja.. lite så ser resten av veckan ut för mig. 
Sen så ska jag självklart klämma in lite träning däremellan också. 

Nu ska jag kika lite på teve och sen göra ett försök till att sova. 
Godnatt! 






YOU GO GIRL

Alltså denna tjej är ju så jäkla cool! 
Fuckin' love her! 




PÅSKHELGEN

Nu var det några dagar sen jag skrev något här, jag som lovade att bli bättre på det. 
Men ah.. Vad har hänt?
Jag hade en väldigt trevlig påskhelg tillsammans med familjen. Vi åt god mat, drack gott och hade det trevligt i det helt fantastiska vädret som var. Allra helst på Påskafton. Vi tog några skogspromenader med Gottfrid och bara njöt. 
I veckan har jag jobbat och tränat, typ som mitt liv ser ut numera. 

Strax ska jag iväg till gymmet sen så blir det att jobba. Jag börjar lite senare idag då min brukare ska sova hos mig inatt. 
Jag har redan hunnit med en morgonpromenad och vädret verkar bli helt fantastiskt idag. 

Med det sagt så önskar jag er alla en trevlig helg! 
Chao!



DÅ VAR FASTAN ÖVER

Då var fastan över och jag tycker faktiskt att jag skött mig riktigt bra. 
Jag har kommit till insikt i saker och ting och fått en mycket sundare inställning till både kost och motion. 
Inte nog med det så har jag nu under 46 dagar undvikit en utav mina mörkaste laster, och det känns helt otroligt! 
Jag känner mig "botad" och den enda jag kan tacka för det är Gud. 

Så... Idag, om drygt 30 minuter så hämtar taxin upp mig. Jag åker då till gymmet där jag tränar en stund innan pappa min hämtar upp mig och kör mig och Gottfrid till Bomhus. Först ett stopp hos Marcus för att åka till ICA och handla frukost. Jag sitter fortfarande och funderar vad det ska bli för något. ;) Sen hem till syster min och hennes familj för vad jag hoppas ska bli ett rejält påskfirande med massor av god mat. 

Detta är utan tvekan den bästa fasta jag genomfört. Visst, den kunde ha varit bättre. Jag kunde ha lagt ner mycket mer tid på Bibeln och besökt kyrkan någongång MEN jag är nöjd och jag är stolt. Det är inte många människor som klarar av att leva så pass minimalt med föda under en sådan lång period, och jag lovar er att det syns på vågen! ;) Vi får se nu hur många kilon jag går upp nu när jag börjar äta igen. Ska fortfarande hålla det på ett underskott av kalorier och fortsätta kämpa på för en bra viktnedgång, men under denna dag ska jag äta tills jag spricker. 

Men en sak jag verkligen har lärt mig utav denna fasta är att faller man i en destruktiv grop så kommer du falla i ytterligare en, som dessutom kommer vara mycket större. Allt är en ond cirkel, ett dåligt val leder till ytterligare ett.. Det är just det jag ska undvika. Jag ska undvika alla de laster som fått mig att falla ner djupare och jag tror faktiskt jag kommer kunna klara det. 

Jag har övervunnit min rädsla till att gå till gymmet själv. Detta efter att Elin struntade totalt i att följa med. Inte bara en gång utan flera. Dessutom verkar hon ignorera allt som har med träning att göra nu. Det är hennes val och det ska inte bli mitt. Det är absolut inte lika roligt att träna själv, men jag tycker jag faktiskt kör på riktigt bra. 
Jag tackar henne för hur hon visat alla maskiner, hur de ställs in och så vidare... Men vill hon inte med något mera, så fixar jag det själv. Jag är trött på att låta andra människor styra mitt liv. 

Det är så otroligt mycket som har hänt under denna fasta. 
Förutom förändrade tankar runt kost och motion så har jag ju faktiskt hunnit med en flytt! 
Jag har ett litet hem i lilla Åshammar och hör och häpna... Jag trivs faktiskt! 
Jag sover mycket bättre och jag börjar sakta men säkert hitta tillbaka till mig själv. 

Med det sagt så avrundar jag detta inlägg. 
Jag måste packa det sista och bege mig till taxin. 
Jag hoppas ni alla får en underbar helg och Glad påsk till er alla! ♥







ATT VARA KRISTEN

Inatt har jag sovit riktigt oroligt och jag känner mig inte alls pigg och utvilad. 
Planen var att jag skulle ta mig iväg till gymmet strax före 09 men jag kommer nog strunta i det idag. 
Det får bli längre promenader istället för jag känner att kroppen skulle behöva vila och dessutom så har jag både tvättstugan och städning att ta tag i idag innan jag åker till Bomhus imorgon för att fira påsken med min syster och hennes familj samt mamma och Viktor.

Idag är det Långfredag. Så förutom städning kommer denna dag gå åt till att läsa bibeln väldigt mycket.
Jag är besviken på mig själv att det var så länge sedan jag var till kyrkan, allra helst sen fastan började och framtills nu. För som kristen, iallafall för mig som kristen så är påsken mycket viktigare än andra högtider, till och med viktigare än julen. 
Jag har märkt att det är faktiskt väldigt få människor som vet något om våra kristna högtider eller om Kristendomen i allmänhet men som trots det är väldigt nyfikna. Oftast de som frågar mig mest är de människor som inte är troende men som ändå vill få en förståelse, ibland får jag känslan att de verkligen letar efter något de kan tro på. 
Jag tror faktiskt att jag ska börja skriva lite mer om att vara troende kristen här i bloggen. Tyvärr så finns det allt för många människor som fått fel syn om Kristendomen. Anledningarna är många, men jag vet att det finns många fanatiska kristna som skrämmer bort många människor från Kristendomen. Jag har själv varit med om väldigt många dömande människor och det är exakt det som Kristendomen INTE är. Att vara kristen för mig innebär att visa tolerans och kärlek, något jag försöker göra även om jag så klart även misslyckas. Att vara kristen innebär att föralltid känna sig älskad, att få känna villkorslös kärlek. 

Jag får fortsätta skriva om vad det innebär att vara kristen för mig vid ett senare tillfälle. 
Nu ska jag alldeles strax börja fixa ihop lite smutskläder och bege mig till tvättstugan. 

Chao!











STOLT

Jag är riktigt stolt över mig själv hur jag verkligen har satt igång med träningen. 
Igår efter jobbet tog jag en taxi till gymmet och tränade en kvällspass. Var meningen att Elin skulle följa med men så blev det inte. Gamla jag skulle då ha blivit osäker, kanske inte ens gått till gymmet då... Eller gått dit och som mest kört lite på crosstrainern.. Men nu är det ett nytt jag. Så jag krigade på, riktigt jäkla bra om jag får säga det själv! Taxin hem skulle gå 22:45 och gymmet stänger kl 23, så jag blev på gymmet 90 minuter istället för de två timmar jag brukar vara men det är struntsamma för jag krigade verkligen de 90 minuterna och tog vara på varenda minut. 

Jag är så sjukt glad hur jag märker att det börjar ge resultat. Jag orkar mer, jag tar tyngre vikter, kör längre och hårdare och det känns bara så bra. Inte nog med det så ser jag på vågen hur kilona rasar. 
Jag är nu tre kilo ifrån mitt andra delmål. Det känns helt otroligt. 

Nu måste jag iväg till jobbet. 
Chao! 



 


 

LEDIGHET

Jag är ledig idag, wohooo! :D 

Idag så ska jag iväg till gymmet med Elin. Som jag längtar! 
Inte varit där nu sedan torsdags och har man väl börjat så blir det som ett beroende. 
Så mycket som jag svettas och sliter på gymmet nu har jag nog aldrig gjort, inte ens när jag tränade som mest. 
Det känns riktigt bra att träna med Elin. Hon motiverar och är en grym puschare. Hon hjälper mig verkligen att finna den där lilla energin som finns kvar precis när jag är på väg att ge upp. Underbart! Det är så det blir resultat. 

Resten av dagen vet jag inte alls vad jag ska göra.
Ringa några viktiga samtal, städa lite, se något avsnitt av Once Upon a Time och njuta av ledigheten kanske?

Mot kvällen så blir det en kvällspromenad med grannen i alla fall. Känns så galet bra att jag har börjat lära känna en människa som är grymt trevlig och som jag kan promenera med. 

Nu ska jag fixa lite. 

Chao!



 
 






 

 

VÄRLDENS LÄNGSTA DAG

Godmorgon världen! 

Igår hade jag det som kändes som världens längsta dag. 
De tolv timmar jag arbetade kändes som tolv dagar. 
Jag hoppas verkligen denna dag går lite fortare. 

Idag blir det jobb, 10-20. Sen direkt efter jobbet så kommer Diana och hämtar mig för då åker vi hem till henne och firar min svåger Kent som fyller år. Där kommer det bjudas på mat så jag kommer tjuvstarta min vilodag från fastan någon timme tidigare och helt enkelt äta mindre på söndagen. 

Alldeles strax så tänker jag bege mig ut på en promenad.
Underbart att börja dagen med en morgonpromenad tycker jag. Oavsett om den är lång eller kort. Man får igång kroppen och det känns bra. 


Så... Nu åker mina nya snygga skor på, som jag börjar kunna gå längre och längre med. 
Jag saknar mina bodypump stavar. Dom står hemma hos Marcus, jag funderar på att ta hem dom nu när jag ändå ska åka till Bomhus. 

Hoppas ni alla får en toppen lördag! (: 
Chao! 


 





ATT HITTA ENERGIN

Det är de gånger man absolut inte orkar träna men att man gör det ändå som får en att bli extra stolt. 
Nu på morgonen så ville jag ingenting annat än att ligga kvar i sängen och kika på teve tills det var dags att gå till jobbet men trots det så tog jag mig upp slängde på mig kläder och skor och begav mig ut i det gråa vädret. Blev inte mer än 2 km men det är inte för att jag inte hade velat gå längre för det ville jag verkligen, utan på grund av tidsbrist. Oavsett två kilometer är bättre än ingenting alls. 

Igår körde jag och Elin ett kvällspass på gymmet också. Det gick över förväntan. 
Vi körde på bra. Lite lugnare men effektivt. Jag föredrar att träna på morgonen helt klart men det är inte alla gånger det kommer funka så därför är det bra att jag nu kände att jag även orkar med kvällspass. 

Nu ska jag äta ett ägg sen blir det jobb 9-21 som vanligt. 
Hoppas alla får en trevlig fredag! 

Chao!


 

KNÄPROBLEM

Jag tog mig iväg på en promenad här på morgonen och upptäckte då att mitt knä börjar strula igen. 
Jag är livrädd att det ska bli som i somras när jag tränade på riktigt bra och fick en sådan enorm smärta på grund av överbelastning. Jag har alldeles för svaga knäen har jag märkt och det måste jag göra något åt. 
Jag har aldrig riktigt tränat knäna av en enkel anledning, jag vet inte vilka övningar man ska göra. 

Så... När jag får tid, troligen imorgon så måste jag sätta mig ner och leta efter övningar för att träna upp knäna. 
Om ni vet några bra, please let me know! 

Framtills dess så måste jag börja träna relativt lugnt för att undvika skador. 
Så ikväll på gymmet så blir det ett lugnare träningspass med mer fokus på armar än på ben. 

Nu ska jag bege mig till jobbet. 
Chao!




SLUTKÖRD

Dagen blev bättre, betydligt bättre! 

Jag och Elin var på gymmet i två timmar och körde på riktigt stenhårt. 
Jag trodde vi tränade på hårt igår men idag körde vi på ännu hårdare. 
Efter gymmet följde Elin med mig hem. Vi dumpade av väskorna hemma hos mig och tog en promenad till spåret här i Åshammar. Första gången jag besökte det och jäklar vilka mördarbackar! Jag har aldrig varit med om något liknande. Lite mer än 5 km var vi ute innan vi hamnade hemma hos mig igen där det blev en efterlängtad dusch och mat! 
Elin har blekt min utväxt idag också så nu känner jag mig betydligt fräshare! (: 

Vid 21 hämtade en taxi upp henne och jag tog då en kvällspromenad på drygt 3,5 km med grannen. 
Riktigt skönt. 
Det känns som träningsvärken kommer vara en aning värre imorgon, men det känns bara bra för då vet jag verkligen att jag har kämpat på bra. 

Imorgon är det jobb som gäller, 9-21 som vanligt. 
Efter jobbet ska jag försöka mig på ett kvällspass på gymmet. 

Nu ska jag krypa ner under täcket och kika lite på teve och försöka sova. 

Chao! 

 

DET ÄR UPP TILL MIG

Jag vaknar tidigt på min lediga dag och tar min tvätt och går som en zombie ner till tvättstugan. 
Som vanligt upptäcker jag att torktumlaren inte fungerar. Varför byter dom inte bara ut den om den jämt strular?!
Jag funderar fram och tillbaka om jag ska ringa och säga till eller helt enkelt låta bli. Dom kommer ju i alla fall inte kunna fixa det på min tid så jag kommer i alla fall inte hinna använda den och får istället hoppas att kläderna hinner torka i torkrummet innan bussen går till gymmet. 

Humöret är inte på topp idag. Jag har huvudvärk efter att ha sovit oroligt inatt. Det gråa trista vädret gör så energin inte är på topp och inte nog med det så ställde jag mig på vågen och blev lite besviken över resultatet. Det visar neråt men inte så mycket som jag hade hoppats. En känsla av hopplöshet sveper över mig och jag känner hur jag är desperat behov utav inspiration och motivation till att fortsätta. Jag börjar kika runt på bilder på nätet och finner den. Va lite citat kan motivera en. Underbart!

En dålig dag ska inte förstöra för mig. Är dagen dålig så är det bara upptill mig att göra den bättre och bättre ska den bli. 














 
 



 

HÅRDTRÄNING

Idag var jag iväg till gymmet med Elin och körde på rejält. Två timmar var vi där och tränade hårt från början till slut. Kroppen var alldeles mör och skakig när jag gick därifrån, underbart! 

Jag tog bussen hem, tog en dusch i mörkret då jag inte hann köpa glödlampor, något jag måste komma ihåg att göra imorgon. 

Vädret har ju inte varit på topp idag så det har blivit en dag framför teven. Jag har kikat på flera avsnitt av Once Upon a Time. 
Sen blev det en kvällspromenad med grannen. Jag börjar gå in skorna mer och mer och det känns bra.

Nu har jag precis kikat klart på Biggest Loser och slängt av mig kläderna och gjort mig redo för att krypa ner under täcket och invänta John Blund. 

Imorgon är jag ledig också. Sen är det fyra långa pass i rad. 
Trots att jag är ledig så måste jag upp tidigt för att gå iväg till tvättstugan. Sen blir det gymmet igen. 

Så... 
Nu blir det att krypa ner och kika på teven tills jag somnar. 

Godnatt, 
Chao!


 

TRÄNA

Ett riktigt hårt och bra träningspass igår på gymmet.
Avloppet blev aldrig fixat då jag verkligen inte klarade av det. Jag satte på mig handskar och skulle börja men det var så otroligt vidrigt så det gick bara inte. Var det grisar som bodde här innan?! Jag börjar nästan fundera. Vaktmästaren eller någon skulle komma på måndag och fixa det i alla fall och jag ska ju till Bomhus idag och blir borta tills måndag så det gör mig inget. 
Jag städade lite igår i alla fall och tog mig en promenad i finvädret i nya skorna sen i övrigt så blev det teven. 

Klockan 08:50 kommer en taxi och hämtar upp mig så jag kommer iväg till gymmet. 
Där blir det ett rätt lugnt pass då jag insåg igår att det inte är så där jättebra att köra på allt för hårt när jag fastar. 
Efter gymmet hämtar pappa upp mig och kör mig och Gottfrid till Bomhus. (: 

Nä nu ska jag ta och packa klart och kolla så jag inte glömmer något. 
Jag hoppas ni alla får en trevlig helg! (: 


Chao!









THANK GOD IT'S FRIDAY

Nu är det helg och jag är ledig, wohoo! 
Idag blir det gymmet sen ska jag hem och försöka fixa avloppet som tidigare hyresgäst borde ha gjort, känns så otroligt glamoröst.. Känn ironin... Sen så ska jag väl städa undan lite här för det börjar bli lite stökigt. Sen får vi se om det blir en promenad i byn eller hur det blir.  
Jag ställer mig verkligen frågan vad jag ska göra här i byn om jag inte tränar och jobbar. Ja visst promenera går men förutom det? Jag kanske ska bege mig ut på en jaga en kompis jakt haha. Träffade faktiskt på en "granne" eller hur man ska säga och tog en kvällspromenad igår efter jobbet. Det var trevligt. 

Imorgon blir det gymmet igen sen så bär det av hem till Bomhus. Det är fortfarande hem för mig då de mesta av mina saker finns där. Gottfrid kommer imorgon med. Jag har inte haft honom hemma nu sedan jag flyttade för strax över en vecka sedan. Jag saknar honom som en tok men jag har inte velat utsätta honom för ytterligare ett nytt hem. Jag har flyttat så otroligt mycket så jag känner att det räcker. Självklart ska han få komma hit senare men jag vill komma i ordning mer och att han fortfarande känner att vi bor i Bomhus också. Min älskade Gottegos! ♥
I Bomhus blir jag framtills måndag, då är pappa snäll och kör mig tillbaka till Åshammar då det är dags för jobb igen. Men jag får några dagar tillsammans med min lilla familj i alla fall! (: 


Nu ska jag invänta att bussen ska gå till gymmet, ha en toppen fredag allesammans! 
Chao! (:



 




 
 
 

SNART HELG

Jag hämtade ut mina skor igår och dom är tametusan snyggare i verkligheten! 
Utseendemässigt älskar jag dom och de är faktiskt riktigt sköna på många vis, otroligt bra dämpning bland annat. Dock så måste jag gå in dom innan dom är dugliga för längre promenader. Tog en promenad nu på morgonen och började få en aning ont men jag klarade mig hemåt i alla fall så 2 km som det blev nu kommer få bli en lagom längd att gå åt gången tills de blivit bättre. 

Nu sitter jag och äter morot till frukost och ska snart bege mig till jobbet. 
Bara denna dag kvar sen så är jag ledig i helgen!  Första helgen jag är ledig på en månad, känns riktigt bra. 

Men ah nu tickar klockan på som vanligt så jag måste skynda på. 
Chao!

PÅ VÄG TILL ETT NYTT LIV

Jag kikade på Biggest Loser igår eftersom min vän Elin är med där. Jag börjar egentligen aldrig kika på det programmet så jag har aldrig riktigt sett någon första och andra invägning och jag var i chock över hur mycket många hade gått ner på bara en vecka! Jag menar de allra flesta hade gått ner tvåsiffrigt, någon hade ju till och med gått ner 18 kg.. ARTON JÄKLA KILO på EN VECKA! Hur är det ens möjligt?! 
En stor applåd till er alla som är med och deltar och jag hoppas verkligen att allas resa till ett bättre liv går bra oavsett om ni åkte ur programmet tidigt eller inte. 
Jag beundrar erat mod och kämpeglöd. 

Själv så ställde jag mig på vågen idag som jag nu gjort varje onsdag sedan jag började med fastan. Den siffra som visades var jag skapligt nöjd med. Absolut ingenting i jämförelse med dessa kämpar men är ju en annan sak för mig med. Jag fastar ju för min tro och kan därför inte motionera lika mycket. Nu däremot när jag ska gå över på lite fastföda så kommer jag även kunna börja träna lite mer och det känns bra. För det kändes så jäkla bra igår på gymmet och idag känns det ännu bättre, konstigt nog då jag var helt övertygad efter att jag knappt skulle kunna röra mig idag.

Haha igår skickade jag ett mejl på kvällen till Stadium också och frågade när de tänkt skicka iväg mitt paket då jag gärna skulle vilja ha det till fredagen. Typ 30 minuter senare så fick jag en bekräftelse att det var skickat. Så troligen så har jag både nya skor, nya byxor att gå ut och promenera i och nya träningsbyxor att gymma med innan denna vecka är slut. Det skulle vara toppen, så man verkligen kan köra på helhjärtat. 

Idag blir det jobb. Får se vad vi hittar på där. 
Jag hoppas i alla fall att det blir en bra dag.

Nu ska jag göra mig ordning och få i mig något att äta innan det är dags att bege mig till jobbet. 
Chao!

KAN INTE SKILJA PÅ MITT OCH DITT

Imorse ringde Marcus mig och berättade att hans motorcykel hade blivit stulen. 
Jag blir så otroligt arg att människor inte kan skilja på mitt och ditt. 
Motorcykeln som blev stulen är en svart Bandit 1200. Den försvann under natten vid Kastets pizzeria i Bomhus. 
Så om ni har sett eller hört något, eller om ni ser delar säljas så snälla hör av er! 
Det är väldigt många som delar min status på Facebook och det är jag otroligt tacksam över.

Idag har jag även varit med Elin till gymmet och jäklar va slutkörd jag är. Hela kroppen känns mör. 
Det var otroligt länge sedan om ens någonsin som jag körde på så bra på gymmet. Det känns riktigt bra. 
Jag längtar redan till nästa träningspass. 

Jag önskar bara att Stadium kunde snabba på och posta mitt paket så jag hinner få nya träningsbyxor och samtidigt kan hämta ut mina nya skor som jag beställt från Intersport och som ligger och väntar på mig. Då jäklar kommer jag verkligen vara redo att köra på! 


Lägger ut en bild på motorcykeln här också, inte den bästa bilden men ni ser på ett ungefär i alla fall hur den ser ut. Den har även som inte syns på bilden ett stort runt lyse i fram, därav namnet Cyklopen som jag döpt den till. 
Så vet ni något, minsta lilla är till hjälp så snälla hör av er, antingen kommentar eller på mejl: 
[email protected]

 











HELLO APRIL




 

RSS 2.0