SAFE AND SOUND

Då var det fredag då. Ett långpass till sen så är det helg, skönt! 
Jag behöver det känner jag. Lyckades sträcka ryggen igår på jobbet, det var inte skönt. 
Det är dock lite bättre idag vilket är tur, har ju trots allt ett 12-timmarspass framför mig. 

Pappa är snäll och kör mig idag igen, han har faktiskt skjutsat mig till jobbet nu nästan varje dag sen han glömde min födelsedag. Undrar om det har något samband? oavsett så är jag otroligt glad att slippa bussen på morgonen, komma nästan två timmar för tidigt eller två timmar för sent. Inget utav det är optimalt.

Men oj, nu har klockan sprungit förbi IGEN. 
Bjuder på en låt som går på repeat på min spotify just nu. 
Trevlig helg på er! 


Chao!




TRÖTTHETEN KAN BLI BOTAD AV MUSIK

Jag är trött... Väldigt trött...
Det skulle inte vara helt fel att krypa ner under täcker och sova någon timme till men så blir det inte. För om femton minuter bär det av till jobbet för ett vanligt 12-timmarspass och lika är det imorgon. 
Men sen så är jag ledig denna helg och det behöver jag för jag har massor att göra. Jag har inte ens plockat bort julen än till exempel och eftersom det snart redan är första februari så börjar det bli dags. 

Nå väl, dags att slänga på sig kläder och bege sig. 
Hoppas ni alla får en toppen dag! 

Bjuder på lite musik innan jag drar, I really love this song! ♥


 

ÄLSKADE MORMOR

Igår gick jag runt hela dagen och kände att det var något som inte riktigt stämde. 
När jag kom hem från jobbet så slog det mig... Igår var det två år sedan min älskade mormor gick bort. 
Det är två år med sorg och saknad. Två år där jag inte har kunnat prata eller bli stöttad av en utav de människor jag älskat mest över allt annat på denna jord. 
Man kan tycka att efter två år att saknaden borde ha lagt sig men det har den inte. Helt plötsligt slår den mig och den slår hårt. Hur jag inte längre har henne kroppsligt här, men jag hoppas och jag ber för att hon aldrig har eller kommer lämna mig själsligt. 
Jag kommer aldrig sluta älska mig min älskade underbara lilla mormor. 

Min mormor var verkligen en helt fantastisk människa på så många vis och det går inte en dag utan att jag saknar henne. ♥
En lärdom är att alltid ta till vara på varandra, för man vet aldrig när man ses igen. 

 





MUSIK ÄR BALSAM FÖR SJÄLEN

 
 




EXTRATIMMAR

Igår fick jag ett mejl av min kollega som frågade om jag kunde jobba i helgen, något jag så klart ville. Alla extratimmar jag kan få är jag väldigt tacksam över. 
Dock väldigt struligt att ta sig till Åshammar med buss på helgerna eftersom dom knappt går, tur nog så får jag skjuts. 

Dags att göra sig ordning, trevlig helg! 
Chao!



TVÄTTSTUGEPROBLEM

Slitit som ett djur här hemma... 
Tvättat i en utav de sämsta tvättstugor jag någonsin stött på hittills i mitt liv. 
På de fjantiga tre timmarna så har jag enbart lyckats tvätta sängkläder, överkast, filtar och badlakan.. Mer har jag inte hunnit trots att jag sprungit fram och tillbaka i trapporna. 
Jag som är så van i Valbos underbara tvättstuga... Långa pass, fyra maskiner, två moderna torkskåp, en stor bra torktumlare och ett bra torkrum. Dessutom var det så otroligt fräsht! 
Nu.... Har jag en jäkla skitmaskin som är så långt ner så jag riskerar ryggskott varje gång jag tvättar. Det är en torktumlare som är den långsammaste jävel jag stött på i hela mitt liv och ett litet men åtminstone någorlunda bra torkrum. Största nackdelen är dock att det är vidrigt i den och dessutom är jag livrädd att lämna mina kläder eftersom jag inte litar på folket som bor här i husen. 


Så.. Det var lite om mina beskymmer. 
Nu måste jag nog återgå till städningen här hemma, även om jag är totalt slut men jag måste passa på när dom båda håriga rackrarna inte är hemma. 


Chao!



ILLAMÅENDE

Idag har jag mitt enda jobbpass för denna vecka och jag är inte ett dugg taggad för det. Jag känner mig väldigt illamående och jag är orolig att det kommer bli värre. Så egentligen borde jag kanske ha sjukanmält mig men jag vill inte mista pengar och jag saknar min brukare så det blir att ta sig dit i alla fall.

Jag vet inte ens om jag vågar äta frukost så tror jag skippar det. 
Nå väl, nu blir det lite teve innan det är dags att göra sig ordning. 

Chao! 



EN TREVLIG DAG

Igår var det en bra dag. 
Jag började dagen med en 90 minuters morgonpromenad med Gottfrid.
Så himla skönt att komma iväg på lite längre promenader, det har inte blivit allt för många sådana men det ska det bli ändring på nu när jag har lärt mig att hitta bättre! (: 
Sen på eftermiddagen igår så plingade det på dörren och där stod min syster Diana och frågade om vi skulle med och handla lite, vilket jag så klart ville. Blev då en sväng in till stan, sen till Stadium Outlet och en sväng ut till Skohuset i Valbo och innan vi åkte hem så blev det ett besök på ICA för att handla hem lite mat. Maten lastade jag av hemma hos mig och sen så följde jag med till systeryster så jag fick träffa mina systersöner en sväng också. 
Där blev det lite filmtittande med Josef, vi kikade på Little Nicky. Haha den är bra rolig den! (: 
Sen så åt vi, umgicks, jag och Josef tog en promenad med Gottfrid och jag upptäckte då att skogen uppe vid Diana faktiskt är riktigt bra att promenera i, ja om det är ljust då dvs. 
Sen så fick vi skjuts hem. 
Sen så satt jag och pratade en stund med Tessie, vilket jag har gjort rätt mycket på sistone vilket är huuuur trevligt som helst! Vi kan sitta och prata om nå totalt oväsentligt men ändå skratta som sjutton. (: 

Idag är det en ny dag. Jag vaknade tidigt och snart så ska jag ut på en morgonpromenad med Gottegos. 
Men först blir det lite slappt teve tittande, Gottfrd ligger i alla fall och sover.

Trevlig dag på er, 
Chao!




FIN BESÖK

Snart kommer min syster, hennes karl och min älskade systerson Algot hit för lite fika! (: 
Jag har inte träffat dem sen i julas så det ska bli riktigt trevligt och ses och ÄNTLIGEN ska jag få ge Algot min julklapp. 

Jaaj! Familjen är allt! ♥

ISKALL LÄGENHET SOM SKAKAR

BURR!! Det är verkligen kallt i min lägenhet, allra helst på morgonen. 
Sitter i soffan med två filtar och fryser ändå. 
Jag har precis kokat en kopp te och hoppas att det ska hjälpa mig att få tillbaka lite värme i kroppen. 

Snart dags för jobb. Pappa kör dit mig idag igen, något som underlättar nå otroligt! 
Jag längtar nå enormt tills jag själv har körkort, vilket frihet det kommer bli. 

Nä nu jävlar..... 
HELA jäkla dagen igår höll hela huset här på att burra av någon form av apparat som låter som dom borrar. 
När jag tog morgonpromenaden med Gottfrid så såg jag att de håller på att renovera... I GRANNHUSET!!! Men det låter som det vore i min lägenhet. Jag blir tokig. Så himla tur att man inte jobbar nätter för det skulle vara så hemskt att komma hem ungefär vid den här tiden och oavsett hur trött jag än skulle vara så skulle jag i alla fall inte kunna sova i detta oljud. Kan de inte tänka liiiiiite åtminstone?! Jag menar klockan är inte ens åtta! Vid 11 borde väl vara en mer rimlig tid att börja med saker som får grannhusen att börja skaka. 

Aja, nu ska jag dricka min kopp te och göra mig ordning för dagen. 
Hoppas ni alla får en toppen dag och en toppen helg för det är ju trots allt fredag, en tanke som slog mig precis nu. Haha härligt med koll! ;) 

Chao!




LIAR LIAR PANTS ON FIRE

Jag blir så otroligt arg när människor ljuger en rakt upp i ansiktet! 
Känner man mig så vet man att jag verkligen HATAR lögner. Jag skiter i hur jobbig och hemsk sanningen än må vara men jag väljer den före alla lögner! 

Det som också gör mig arg är när man konfronterar personen som ljugit en rakt i ansiktet så blir den personen ifråga förbannad för hur man tog reda på det. 


Jag har alltid haft svårt att lita på människor och nu har det inte direkt blivit lättare. 
Så tack för dina lögner, dom påminner mig om varför jag aldrig har eller någonsin kommer att lita på dig. 
Bortförklaringar eller inte, FUCK YOU! 


Chao! 




LÅNGPROMENAD

Nu har jag och Gottfrid utforskat Bomhus rejält. Efter en två timmars lång promenad ute i det vackra vintervädret så har jag och Gottfrid hittat två olika vägar till Bomhus centrum. Vi har kikat på vackra hus, sett flera olika stigar vi kan utforska vidare vid ett senare tillfälle och viktigast av allt så har vi hittat Bomhus kyrka och den är verkligen himmelsk vacker! Jag har varit där förr men jag minns den inte så vacker som den faktiskt är. Jag ser verkligen framemot att besöka den för en högmässa inom en snar framtid. 
Marcus var med han också men han övergav oss vid kyrkan och tur var det för annars hade jag nog slagit ihjäl honom efter vägen! :) Han har en tendens att bli öhm... en idiot när han blir stressad. 


Nu sitter jag i alla fall här hemma, i värmen och försöker få tillbaka kroppstemperaturen. Tanken var väl inte att promenaden skulle bli så pass lång, för isåfall hade jag klätt mig betydligt bättre. Långkallingar är något jag definitivt ska införskaffa mig, helt klart!

Tråkigt nog så har Marcus sprutat ner hela lägenheten med billig parfym så jag har börjat drabbats av en hemsk huvudvärk. Hur svårt kan det vara att inse att vissa människor är allergisk mot parfym i de mängderna?! 

Nå väl, nu ska jag koka mig en kopp te och krypa ner under filten och kika på tv. 
Sen så måste jag sätta igång och göra någon mat också. 


Chao!



SVÅRIGHETER ATT HITTA

Jag blir tokig på den brist på ordning jag har här hemma. Visst det är städat och fint i övrigt men jag hittar absolut ingenting! Alla kartonger är inte ens upppackade utan står nere i förrådet och jag har ingen aning om vad som befinner sig i dem. Haha stenkoll, eller inte.. 

Hur som helst så hittar jag inte ens kläder! Eller ah, jag har massor med kläder men det är partykläder, jag kan inte komma med det till jobbet! Jag brukar alltid ha speciella kläder när jag jobbar, sköna kläder då det absolut viktigaste som personlig assistent inte är att se snygg ut utan att ha kläder som du är bekväm och kan röra dig lätt i. Sen har jag lärt mig en sak från när jag jobbade inom hemtjänsten och inte fick nå arbetskläder. Det är att ha två uppsättningar kläder och inte mer som du använder just i jobbet. Detta var något jag inte lärde mig förrän efter sex månader och jag vet inte huuuur mycket kläder som jag "förstörde" genom att ha dom på jobbet. Inte direkt fräsht att ligga på golvet och skrubba och göra andra saker som kan uppstå inom vården, om ni förstår vad jag menar. 
Därav min klädregel, om inga arbetskläder erbjuds så har jag endast två uppsättningar av kläder som används. 

Nå väl nog om det. 
Nu måste jag snart ta och göra mig ordning innan det är dags att bege sig till jobbet. 
Dock så är det lite jobbigt att göra sig ordning när Gottfrid är hemma, han blir nämligen helt tokig när han märker att jag börjar borsta håret och tänderna. Börjar springa runt, hoppandes och alldeles överlycklig för att vi ska gå ut. Det spelar alltså ingen roll om vi fem minuter innan kommit in efter att ha promenerat en mil. Nä.. Han blir lika tokig ändå.

Men ah blir att göra ett försök i alla fall. 
Hoppas ni alla får en trevlig dag! (:
Chao! 


EN SAK TILL BARA....
Jag tycker alla mina vänner som bloggar kan bli grymt bättre på det. Uppdatera ffs, jag vill veta vad som händer i era liv! Även om ni inte tycker det ni gör är en big deal, så gör jag det. Så BLOGGA! ;)




ETT PÄRON TILL FARSA I LAS VEGAS

Efter ett besök hos syster där jag fick Ipren så gick huvudvärken ÄNTLIGEN över efter att ha plågat mig hela dagen. När jag var där så började jag kika på Ett päron till farsa i Las Vegas, men jag hann inte se klart den så den fick bli nedladdad när jag kom hem, haha vilken jäkla bra film det är egentligen. Har sett den galet många gånger, men skrattar lika mycket ändå. En klassiker helt enkelt. 

Snart är det dags att sova, imorgon så är det dags för jobb igen. 
Jag slutar dock tidigare imorgon då jag ska iväg på möte. 



Men ah, godnatt världen! 
Chao! 




HUVUDVÄRK

Jag har världens hemskaste huvudvärk idag. Huvudet känns som det vägde cirka 100 ton och inte nog med det så känns det som att en lastbil kört över det inte bara en gång utan snarare 20 gånger. 
Plågsamt nog så inser jag att jag inte har någon ipren hemma så det är bara att göra som dom gjorde förr i tiden, bita ihop och hoppas på det bästa. 

Nu ropar Marcus in mig till köket. Dags att börja tillaga korvstroganoff till lunch. 


Chao!

LASSE OCH JAG ÄR ÅTERFÖRENADE

Det är fredag, arbetspasset är avklarat och jag sitter på bussen på väg hem. Lars Winnerbäck gör mig sällskap i lurarna denna resa hem. Det var länge sen jag och Lasse sällskapade nu, hans röst gör mig lugn vilket är tur nu när jag nästan fick en hjärtattack när min gamla besatthets dubbelgångare just klev på bussen och hjärtat slog tjugotre extraslag. 
 
Idag har jag bestämt mig för en hel del,  men inget jag tänker ta här, finns ingen anledning att jinxa allt.
 
Trevlig helg på er alla! 
 

MÖRKER

Snälla snälla SNÄLLA... Kan det börja bli lite ljusare ute?! 
Jag är konstant trött på grund utav detta väder. Detta mörka, trista väder.. 

Varför kan det aldrig finnas ett mellanting i Sverige? Antingen är det alldeles för mörkt eller alldeles för ljust. 
För jag gillar både mörker och ljus men i lagom mängd utav de båda. Jag har så svårt att förstå att i ett land som Sverige där lagom är typ ett måste, hur vädret kan vara så allt eller inget. 

Haha jag tror Gottfrid är påverkad av detta väder också. Må han alltid vara trött på morgonen men när jag klev upp runt sex imorse så låg han helt utslagen i soffan. Han brukar vanligtvis reagera när det blir någon form av rörelse i lägenheten, men inte denna gång. Utan han låg kvar och sov i soffan. När jag satte igång teven så låg han kvar i typ 15 minuter sen så var det som han fick nog av ljudet och ljuset så då gick han in i sovrummet och la sig i sängen. Haha min älskade vovve! ♥

Snart så ska jag iväg till jobbet. Pappa är räddare i nöden även denna dag och kör mig till Åshammar så jag slipper ta bussen. Jag hoppas han kan vara lika snäll imorgon. 

Nå väl, dags att göra sig ordning för dagen sen bege sig till jobbet. 
Chao!






THE NOTEBOOK

Jag tar tillbaka att min fot gick bra. Det spelar tydligen inte någon roll hur överrörlig du är. en stuckning kommer alltid vara en stuckning och jäklar vad ont min gör! 
Det kom senare under dagen och dagen efter värkte foten nå djävulskt. Imorse var det en kamp att ta mig ut med Gottfrid på morgonpromenaden. 
Värsta är att när jag har ont någonstans så påverkar det hela min kropp. Som nu... Nu har knäena börjat strula och ryggen/svanken lika så. Jag tror jag blir tokig. 25 år och en vidrig värk, det är hemskt! :(
Nå väl, jag hoppas det blir någorlunda bättre när vädret blir bättre, detta råa väder är vidrigt för någon med värk och dessutom så hoppas jag på att det blir bättre när jag börjar träna på gym igen, ska köpa mig ett nytt gymkort när lönen kommer. Fortfarande inte bestämt mig för vilket gym dock. Och planen att gymma med Milo blir nog inte av. För hon ska inte skaffa kort förrän i Mars och aldrig i livet att jag väntar tills dess. 

Nu till något helt annat. 
Igår såg jag och Marcus The Notebook. Denna film kom ut 2004, så hur kan jag i 10 år låtit bli att se detta mästerverk?! Fy sjutton va tårarna rann ner och Ryan Gosling är ju bara så jäkla bra! Jag gråter av bara tanken av filmen nu. Åååh.. FANTASTISK! I slutet av filmen var varken mina eller Marcus ögon torra och Gottfrid blev väldigt fundersam varför hans mamma och pappa satt och bölade som två galningar. Haha. (Okej, Marcus "bölade" inte, men han släppte helt klart någon tår.)  Jag måste se fler av sådana där klassiker som alla har pratat om, jag har inte sett Braveheart till exempel. Människor blir totalt chockade när jag berättar det. ;p


GAAAH se bara trailern, bara genom att se den så kommer tårarna. 
 
 

AJ AJ AJ!!!

Jag ska skriva lite om Nyår och sånt senare men...: Nu måste jag bara nämna hur jäkla arg jag är på vem det nu än är som har ansvar för vägarna i Gävle och i detta fall Bomhus! 
Jag var ute på morgonpromenaden med Gottfrid, då ser jag hur en brunn vid sidan av vägen, vid gräset saknar lock, eller locket är där men totalt trasigt så skulle ett litet barn eller hund springa upp där så skulle det kunna sluta illa. 
Med det i tankarna och vem man ska kontakta så fortsätter jag min promenad hemåt när jag går i en vattenpöl, som visar sig vara ett stort jäkla hål fullt med vatten, så jag snubblar ju, SÅKLART och gör mig sjukt illa. 
Vrickar foten, (tur nog är jag överrörlig så det gick bra), men jag skrubbade upp knäet och sidan av REJÄLT, samt armbågen. Och nu när ilskan och adrenalinet har lagt sig så svider det som sjutton! :(

Nu How I met your mother, sen försöka väcka min systerson Johannes som har sovit här. 
Chao! 

RSS 2.0