Apornas planet

Har precis kikat klart på Apornas planet: (r) Evolution. Har aldrig sett den innan men jag gillade den hur mycket som helst! Jag hoppas och jag längtar efter en uppföljare. 

Marcus är nere i tvättstugan och hämtar upp tvätten. Sen så ska han ta kvällspromenaden med Gottfrid idag. Skönt! Jag känner mig hur trött som helst, även om jag inte riktigt känner mig redo för att sova.
I helgen har det inte blivit något som helst pluggande så imorgon ska jag köra stenhårt! Plugga tills ögonen blöder, eller något liknande.. 

Avslutar med att meddela er att både min sockerkaka och mina stuvade makaroner blev en succé. Alltså hur gott som helst, damn I'm good! (; 


Hoppas ni har haft en trevlig helg och är redo för en ny vecka. 
¡Chao!




Bakning

Lina lämnade sin sockerkaksform här så då passar jag på att baka en sockerkaka. 
Medan den står och gräddar i ugnen håller jag på att göra stuvade makaroner för typ första gånger i mitt liv.
Hur både sockerkakan och de stuvade makaronerna smakar återstår att se. 



DAGENS INSPIRATION!









Myskväll

Igår efter jag och Marcus bråkat klart så beslutade vi oss för att ha en mysig lördagkväll vilket vi faktiskt också fick! 
Vi gjorde ordning tacos, åt oss proppmätta. Kikade på nya avsnitt av The Big Bang Theory och Modern Family som ÄNTLIGEN är tillbaka! LYCKA!!! 
Lina och Mattias kom förbi, Lina hade gjort världens godaste pannacotta som hon bjöd på. Varken jag eller Marcus är speciellt förtjust i pannacotta men denna kvinna lyckades för det var hur gott som helst!
Efter Lina och Mattias gick så fortsätte vi myskvällen med godis och filmen Up som jag så självklart började gråta över vilket jag allltid gör när jag ser den. Till och med Marcus fick en tår i ögat. 

Jag sov verkligen länge idag, vaknade upp nångång efter tio. Jag kopplade Gottfrid och vi begav oss ut på en långpromenad i det fina höstvädret. Det gäller att passa på när solen väl är framme. 

Nu tänkte jag fixa lunch. Det blir nog att göra Quesadillas av resterna från igår. Mums! (: 
Hoppas ni alla får en trevlig söndag.

¡Chao!





En dyr utgång

Igår var Lina över på besök. Vi åt ananas, sockerkaka och muffins som Lina hade bakat, gott! (: 
Vi pratade lite skit och kikade på filmer. En mysig fredag helt enkelt! (: 

 Marcus kom hem runt tre, stupfull och bankade på fönstret. Köksfönstret som han trodde var sovrumsfönstret. Säger väl allt om hur full han var? Han hade nämligen lyckats slarvat bort både nycklar och mobil så det blev en dyr utgång för honom det då han måste skaffa både ny mobil och betala låsbyte om någon vänlig själ nu inte har lämnat in allt till polisen eller så. Så går det när man redan är full och dricker flera glas champagne bara för att man blir bjuden. Blev ändå dyra champagneglas det! (; 


Nu ska jag fortsätta att kika på repriserna av X-factor och sedan ta en promenad med Gottfrid. 
Hoppas ni alla hade en trevlig fredag i alla fall och har en fortsatt trevlig lördag! (: 

¡Chao!




Bild stulen av Lina! (; 



De senaste dagarna

Hej! 

Nu var det några dagar sedan jag bloggade så tänkte skriva några rader. 
I tisdags var jag som sagt på kalas för min lillebror fyllde 12år! ♥
Efter kalaset tog jag bussen in till stan och umgicks med Petrus en stund, innan jag tog bussen med Lina hem. 

I onsdags var jag in till stan igen och umgicks med Sabina där jag även sov över. 
Var sjukt länge sedan vi träffades så det var så trevligt så. Drack lite vin, snackade om gamla minnen och hade det allmänt trevligt! (: 

Igår så var jag iväg med mamma och storhandlade. Så nu är kyl och frys rejält fulla. 
Var bland annat på Citygross och skaffade ett sånt där förmånskort. Fick typ gratis tacoprylar och avocado. Nice! ;) Och dessutom handlade jag med en sån där självscanner vilket var hur kul som helst. Haha! Hur bra grej som helst. Slippa kön, ha koll på att man verkligen får erbjudandena och dessutom ha koll på hur mycket man handlar. PERFEKT! Förstår inte varför jag inte skaffat sånt tidigare. 

Idag är det ju fredag och jag har inga planer alls. 
Vädret är riktigt höstigt med andra ord lite småkyligt och regnigt. Ska försöka ta mig ut på en promenad i alla fall, kommer Gottfrid hem vilket jag ännu inte vet så är jag mycket väl tvingad till att promenixa. Får se om jag tar mig till gymmet ikväll med, helt beroende som sagt om Gottegos kommer hem då Marcus ska iväg och partaja med sina arbetskamrater denna fredag också. 


En sak är i alla fall ett faktum denna helg och det är att jag MÅSTE plugga! 







DAGENS INSPIRATION!












SHOPPING

Jag är verkligen mer av en stadsmänniska. Visst är det skönt att bo lite så här avsides men jag sover absolut bäst inne i stan. Ljud från bilar och sånt är som en vaggvisa för mig och jag somnar hur bra som helst till det men istället så klarar jag inte av ljud som till exempel fågelkvitter. Kan bli galen på sånt! 

Hur som helst så sov jag somsagt inne i stan hos en kompis. 
Tanken var ju att jag skulle komma upp tidigt och gå iväg till gymmet. Men jag sov alldeles för bra på hans soffa och när jag väl kom iväg så ringde mamma och sa att hon kunde hämta upp mig. Känslan att slippa bussen just då var skönare än ett pass på gymmet så jag fall för frestelsen. Så istället blev det en titt på affärer. Jag vet att jag ska dra ner på shoppingen, men dra ner betyder inte att man ska sluta helt så jag köpte ett nytt headset som kommer komma väl till användning, en ny tröja från Stadium som är huuuuuuuuuuur skön som helst och en gryta som jag så länge velat ha och som inte kostade så farligt mycket. 


Nu ska jag göra mig ordning för snart ska jag iväg på kalas. Lillebror fyller som sagt 12år! 
Min älskade underbara lillebror!! ♥





Tröja Stadium, 299:- ÄLSKAR DEN!!!




Headset, 450:- (Blev dock lite sur när jag såg att dom sålde dom på Siba för 299:- men whatever)

DAGENS INSPIRATIONSBILD





Måndag

Inget gymmande och knappt något pluggande idag. Men jag har varit barnvakt till världens bästa lillebror och då lyckades jag i alla fall plugga lite och har dessutom tagit flera långpromenader med Gottfrid idag och dessutom kört mina appar. Så är skapligt nöjd i alla fall. 

Kom precis in från en promenad med Lina och så klart Gottegos.
Nu ska jag packa ner lite saker för ska sova inne i stan ikväll. Pappa hämtar upp mig och Gottfrid kl 21 och så blir Gottfrid hos honom framtill fredag.
Så imorgon ska jag upp tidigt och träna sen mot eftermiddagen blir det kalas. Min underbara lillebror fyller 12år. 12år?!!! Helt jävla sjukt vad tiden går fort. 

Hoppas ni alla har fått en bra start på veckan, 
¡Chao!






Omöjligt att fokusera på studierna!

Jag har börjat hamna efter med studierna vilket inte är så konstigt då jag saknar helt koncentration på att fokusera! 
Varför? Jo... Det ser hemskt ut här hemma JÄMT. Oavsett om jag städar ser det förjävligt ut direkt. 
Kan inte åka härifrån för jag har Gottfrid som ligger bredvid mig ständigt och typ snarkar och smackar! JAG BLIR TOKIG!! 
Pappa ska hämta honom idag så får se om jag tar mig iväg till skolan då. Imorgon kan jag ju inte göra det för då fyller min lillebror 12år så då blir det att fira honom.
Jag har ingen aning när jag ska ha prov men tror jag har ett på fredag på något jag inte ens vet vad det är för jag har inte ens öppnat boken! PANIK!! Och den här terminen skulle bli bättre.. Ah det börjar ju bra, eller inte..
O så måste jag komma iväg till gymmet!!
JAG MÅSTE SKÄRPA MIG!!! 




 



Beck

Avslutar denna helg med en kopp te framför Beck: Levande begravd som visas på tv4HD. Lovely! 



ÄLSKLINGARNA!

Vi är olika men ändå ganska lika.... (; 



Drömmen om Spanien

Jag känner att jag vill skita i allt. Utbildning och allt och bara packa en väska och dra till Spanien. 
Jag vill slippa Sverige och allt skit här. Denna sjuka jävla jantelag, att inte kunna önska varann lycka, sjuka jävla skönhetsideal som hetsar varandra till anorexia, vidriga jävla människor, kassa förhållanden... 
Jag vill slippa ALLT sånt! Jag vill till Spanien.. Underbara jävla Spanien... sola, bada, festa, bara leva livet. Ta något lågbetalt jobb bara för att få det att gå runt. För helt ärligt så känns det som att jag hellre är fattig där och är lyckligare så än att vara rik i Sverige. 



Bye bye bye!!!

 



Fredagkväll

Marcus ska ut med några arbetskamrater så det blir bara jag och Gottfrid ikväll. 
Eftersom jag är sjuk så ska jag bara ta det hur lugnt, kika på film och äta godis. 
Filmerna på dagens meny är den efterlängtade Johan Falk filmen som jag har längtat som en galning efter redan efter jag fick veta att dom skulle spela in fler Falk filmer. Efter action så kör jag lite komedi/romantik med The five-year engagement och avslutar allt med att vara lite barnslig och se Beverly hills chihuahua 3. Tycker dom filmerna är så jäkla mysiga! 
Så där har ni det gott folk, min fredagkväll och dagens meny av filmer. 

Hoppas ni alla får en trevlig fredag! (: 







PINK ROSES

När jag vaknade för drygt en timme sedan så visade min mobil att det var minus 3 ute! BRRR.... 
Det var frost på fönstrena och gräset och stackars Marcus fick ta motorcykeln i den kylan, tror inte han var direkt varm när han kom till jobbet. 

Min dag igår var rätt så trevlig. 
Jag tog en kort promenad med mina bungypumpstavar. ÄNTLIGEN har jag börjat använda dom!
Jag var iväg med mamma till IKEA. Jag handlade dock ingenting utan kikade bara.
Jag började bli sjuk igår så jag lagade mina galna köttfärsgryta som är typ full med pepparmix och hur mycket vitlök som helst! Den var ätbar och riktigt god faktiskt. Vanligtvis brukar jag krydda den så mycket så den knappt går att äta. Det rinner från tårarna och man svettas som tusan. Allt för att den ska uppfylla sitt syfte, att göra mig frisk! Vilket den oftast alltid lyckas med också! Dessutom är det en jäkel att sätta igång ämnesomsättningen och förbränningen rejält, and that's good!  Till efterrätt drack vi lite té och åt färsk annanas. Riktigt gott var allt! 

Men det gulligaste igår var att min babe kom hem med blommor åt mig. 
Rosa rosor och ingen var lyckligare än mig. Tack hjärtat när du gör sånt så blir jag så otroligt glad! ♥

Jag avslutade kvällen med en av mina och Linas megalånga promenader.. till Tempo haha.
Dock en liten omväg denna gång så promenaden blev liiiiiiiiiiite längre. Vi måste skärpa oss! 

Nu ska jag ta mig en promenad till affären och köpa frukost. 
Sen bege mig in till stan och sen får jag hem min lilla Gottegos!! ♥


 

Pimp My Phone

Jag blev riktigt positiv överraskad när jag hittade en massa fina skal till Galaxy SIII. 
Så nu har inte ens Iphone den fördelen längre mohahahaaa! ^^ 
Kanske det är dags att pimpa min älskling nu då? 


 

Nytt i garderoben

Jag beställde ett linne och en halsduk från Nelly som jag fick i början av veckan. 
Alltså jag blev en aning besviken. Jag har verkligen trånat efter det här linnet men jag har känt att någon solsemester blir det inte för mig det här året så känns onödigt att köpa det. Men gjorde det i alla fall. Förväntansfull rev jag upp paketet men gillade inte alls själva materialet. Det var typ som garn så kändes som jag typ kunde ha stickat det själv och känns som det nästan skulle bli konstigt att ha det på sommaren. Det är fortfarande snyggt och så men inte alls som jag förväntat mig. Nu är det så att jag är alldeles för lat för att skicka tillbaka saker så den fick hamna i min alldeles överfulla garderob i alla fall. 



INSPIRATION

De senaste dagarna så har jag funnit inspiration på flera ställen, vissa mer oväntande än andra men lika tacksam är jag för all inspiration och motivation jag finner. It's time for change! 















 

Smörgåstårta

Igår fyllde ju mina två systrar år. Det blir födelsedagsfirande hos en av dem, Diana och där bjöds det på smörgåstårta! Gott var det! ;) Snäll som jag är tog jag hem en bit åt Marcus med fast att vi bråkat som sjutton den senaste tiden´. Men tydligen så kan lite smörgåstårta och att jag fått sova två dagar helt själv i sängen så jag fått sovit ut ordentligt göra makalösa under i ett förhållande för nu på morgonen så har vi faktiskt nästan betett oss som nykära. Peppar peppar ta i trä! :P 




HAPPY BIRTHDAY!!

Ett stort grattis till mina systrar Diana och My som fyller 34 respektive 32år idag! (:
Jag älskar er tokmycket!! Hipp hipp hurraaaa! ♥






Ny dag

Igår var jag världens typ bitterfitta. Men idag är det en ny dag vilket innebär nya tag! 
Har fått sovit ut inatt eftersom jag stängde sovrummsdörren och Marcus fattade hinten så jag fick sova ostört utan massa ljud. Helt underbart!! 

Så idag är jag mycket gladare! 
Jag var iväg imorse på en promenad med mina bungypump stavar. Köpte dom för över en månad sen och det här är andra gången jag använder dom. haha känns som jag måste börja använda dom mer påtanke på att dom ändå kostade tusen spänn. Synd att bara låta dom ligga då. 
När jag kom in så körde jag lite träningsappar och nu sitter jag och kikar på någon film på Viasat Nordic, Hanna med H. Ska snart göra mig ordning för att dra iväg till skolan för att ha psykiatri. 
Efter skolan hämtar mamma upp mig och då åker vi iväg till min syster som fyller 34år idag! (: 

Så.. Nu ska jag kika klart på filmen sen ta en dusch! 
¡Chao!





Fuck this shit GAAAAH

Irriterad över allt utan att veta varför. Jävla pms. 
Fuck off världen. Så känner jag idag!

Hej! 




Damn, he's back!

Nu är M hemma igen, tyvärr... Han hade mer än gärna fått stanna i Dalarna några dagar. Det må låta hemskt men så är det. Det är hemskt att leva med honom ibland eller snarare jäkligt ofta också. Jag frågar mig själv varje dag typ varför jag ens blev sambo. 
Jag vill bo själv, i en liten mysig etta. Där jag får vara för mig själv och verkligen njuta av ensamheten. Bara ta reda på min skit och ingen annans. Inte behöva städa ihjäl mig dagligen trots att det ser lika förjävligt ut efter någon timme och bäst av allt.. Inga bråk!! Ååh... Ensamheten.. FRIHETEN! Jag saknar den nå otroligt!







Mensvärk!

Jag har en hemsk mensvärk och har ett omänskligt begär efter godis. 
Jag ska vänta och se om det går över annars så blir det en promenad till Tempo för att köpa hem lite gotta. Jag har ju försökt börja leva lite mer hälsosammare men har man mens så har man. 





Tacksam över att vara kristen!

Idag var jag iväg till kyrkan på högmässa med min vän Krista. 
Det känns så otroligt bra att jag lyckats förbli troende kristen i ett sådant pass ateistiskt land som Sverige.
Jag vet ärligt inte vart jag hade varit i livet utan min tro så jag är så oerhört tacksam över att ha den!


Så älskade Gud världen att han gav den sin ende son, för att de som tror på honom inte skall gå under utan ha evigt liv. Ty Gud sände inte sin son till världen för att döma världen utan för att världen skulle räddas genom honom. Den som tror på honom blir inte dömd, men den som inte tror är redan dömd, eftersom han inte har trott på Guds ende sons namn. Och detta är domen, att när ljuset kom in i världen, då älskade människorna mörkret mer än ljuset, eftersom deras gärningar var onda.Den som gör det onda avskyr ljuset och kommer inte till ljuset, för att hans gärningar inte skall avslöjas.Men den som handlar efter sanningen, han kommer till ljuset, för att det skall bli uppenbart att han gör vad Gud vill.” (Johannes 4: 16-20)









The Magic Of Belle Isle

Marcus har åkt iväg till Dalarna så det är bara jag och Gottfrid hemma. Det känns skönt. 
Eftersom jag är lite av en ensamvarg och så sällan får vara själv så har jag bestämt att spendera denna lördag här hemma framför teven och se massor av filmer! 

Jag har precis sett klart på The magic of belle isle med bland annat Morgan Freeman i rollerna. 
Det var en riktigt mysig film som jag inte hade några direkt förhoppningar på men som visade sig vara väldigt bra. 

Nu efter jag sett en drama så blir det komedi. Nästa film på listan är Bad Teacher. Såg den på bio förr. Med Marcus faktiskt, det var vår första dejt, jag fick bestämma film och han betalade. Efteråt åkte vi runt i bilen, jag fick bestämma vart vi skulle åka. Vi åkte till Forsbacka där vi satte oss på bryggan och pratade. Det var hur fint som helst. Jag önskar att den killen var den jag levde med nu..

Nå väl, här har ni en trailer på The Magic Of Bell Isle. 




What to do?






Det är så här en MAN ska se ut!

Jag har tidigare varit helt såld i fotbollskillar vilket jag till viss del fortfarande är. Men fy faaaan va het Chris Hemsworth är! Han är så där sjukt manlig, hela hans utseende skriker man och hans röst får det att pirras i hela kroppen. Han är så sjukt jävla snygg! Jag smälter.. MUMS!!!














I Love Jesus!




Jag saknar dig!!!

Klaudia, jag saknar dig så sjukligt mycket! 
Gävle är verkligen inte det samma utan dig! ♥
 
 


haha och jaa, eftersom du lämnade mig så lägger jag upp en bild från vår nostalgi-kväll. >
Detta är "fjortis Klaudia" ;)

WORD OF THE DAY





Socialbidrag

Hur högt är socialbidraget nu för tiden egentligen när visst folk har råd att åka iväg på flera festivaler och gå på hockey hela tiden och dessutom vara packad varenda helg?! Hm.. Roligt att se vad ens skattepengar går till. 




Just nu hatar jag honom!

Jag är inte långt ifrån att dumpa min pojkvän nu kan jag lova!
Han saknar helt förmåga till att städa, organisera och planera och det gör mig tokig!
Han lovade att ändra på sig HELT redan innan vi flyttade ihop och även om han har gjort små förändringar så är det inte tillräckligt. Han vet hur viktigt det är för mig att ha det organiserat, att kunna planera och ha ett städat hem men eftersom han tydligen skiter i det så ser jag bara honom som en respektlös jävla idiot som inte förtjänar att vara min pojkvän! 

Snart sparkar jag ut fanskapet!!




Min dag

Idag har jag varit iväg till skolan, blev hämtad av pappa och åkte till Owes för att kika lite. Innan han släppte av mig och Gottfrid hemma så svängde vi förbi köpis så jag fick hämta ut ett paket på posten där. 
Åkte hem såg att jag fått brev från skolan. Det var min lärare som skickat min novellanalys med en kommentar. Fick riktigt mycket positiv feedback så kände mig extra nöjd. 
Hann knappt vara hemma många minuter innan Krista ringde. Hon hämtade upp mig och min överkåta hund och vi åkte iväg till Willys och handlade lite. Innan hon släppte av mig hemma så var jag till mormors grav och satte dit blommor. Jag älskar dig mormor. jag saknar dig så det gör ont! ♥


Nu ska jag snart sova. Kombinationen att fasta och kliva upp kl 6 gör mig verkligen trött. 
Imorgon är en ny dag och min sista fasta dagen. Känner redan hur jag fått mer kontroll.
På fredag blir det mat igen, lovely!

Med det sagt så säger jag godnatt, skriver mer imorgon.
Natti natti sötisar! 



 

Fasta

Godmorgon!

Jag är hur trött som helst och fryser som jag vore på Antarktis. Jag har druckit en stor kopp té vilket alltid brukar få igång min kroppsvärme men inte denna gång. 
Igår fick jag en känsla som är svår att förklara till icketroende människor men jag beslutade mig i alla fall för att fasta i tre dagar för att försöka få en bättre syn på saker och ting.
Första dagen är avklarad och trots att jag är lite mer trött än vanligt och frusen så mår jag verkligen bra! 

Igår var Petrus hit. Han har varit i Rhodos i två veckor och jag var inte ett dugg avis på hans snygga solbränna, inte ett dugg! Lina var här med och vi hade det trevligt. Borde dock kanske ha valt en annan dag att ha besök så länge när det var den ända dagen jag behövde kliva upp så här pass tidigt.  Men men.. 

Snart ska jag iväg till skolan för att ha en lektion i specialpedagogik. Får inte heller glömma bort att jag MÅSTE prata med en studievägledare angående CSN. Känns som jag måste ta studiemedel den här terminen för jag kommer inte palla att jobba nu när jag ska satsa helt på studierna. 
Jag fick förresten bra omdöme från min lärare angående min novellanalys. Hon skrev att den var välskriven och mycket intressant att läsa. Det kändes riktigt bra då jag verkligen kämpade för att få den klar och inskickad. Annars brukar jag typ påbörja 10 olika analyser men inte skriva klart en ända. 

Så med det sagt så får jag önska er alla en trevlig dag!
Hörs mer senare, ¡chao!





Vissa vänner kan verkligen få en att skratta.

Jag pratade nyss i telefon med Mattias, en underbar vän som jag inte pratat med på alldeles för länge. 
Jag har fått skratta rejält och just nu känns inte allt så hopplöst längre. 
Tack bejb! ♥

"När du stod där och strippade så fint"

Jag och min pojkvän bråkar väldigt mycket på morgon då han är väldigt svår att få upp.
Väckarklockan ringer, jag vaknar men han ligger kvar och snarkar och gör andra ljud som jag har svårt att avgöra vad det är för nå. Jag typ skakar på honom så han ska stänga av väckarklockan och kliva upp så jag kan somna om men så blir det inte. Utan HAN stänger av väckarklockan och somnar om medan jag blir vaken och väntar in nästa alarmringning. Sånt gör mig tokig! 
Imorse var han däremot halvtgullig. Jag väckte han när alarmet ringde och sa åt han att han skulle upp han mumlade en massa som typ var "men nej jag vill inte jag vill sooooova.. snälla".. Men han klev i alla fall upp. Bra tyckte jag innan jag märkte att det var alldeles för tyst i lägenheten då han vanligen låter som en elefant när han far omkring, rum till rum. Jag klev upp och mycket riktigt, han låg och sov i soffan. 
Jahapp tänkte jag då får jag väl försöka på andra sätt så jag ställde mig och BARNFÖRBJUDET.....................
drog upp tröjan och visade my boobies och böjde mig och visade mitt ass. Det var en väldigt trött man som verkligen försökte kämpa sig upp men lyckades inte. Efter drygt 15 minuter vaknade hans hjärna till liv och han insåg vad han missat. En snabbis.. 
Besviken och förbannad på sig själv tog han sig upp och förbannade hans svårigheter att somna om nätterna så han har så svårt att vakna på morgon. Han förbannade att han inte alls vet vad han gör när han är nyvaken. 


Han kom in till sovrummet, vi kramades en stund och han tittar på mig med värsta valpögonen och säger:
"Förlåt Bella.. Jag ville verkligen vakna när du stod där och strippade så fint men jag kom fysiskt sätt helt enkelt inte upp. Förlåt"

Jag började asgarva "strippade så fint". Det lät ju helt enkelt så jäkla roligt. (:
Han hade så dåligt samvete så jag lyckades lura av han hans VISA-kort. Ska jag kanske till Ibiza idag? ;) haha





ÄNTLIGEN

Nu är novellanalysen och det personliga brevet klara och inskickade. HALLELUJAH!!! 
Nu hoppas jag bara att jag gjort rätt så jag åtminstone får ett E i betyg. Har inte högre förväntningar än så just nu kan jag lova. 

Nu ska jag fortsätta plugga, hörs!

Lösning på att få tillbaka ÅÄÖ

Jag känner mig lite stolt här på morgonen. 
Jag tog en lång morgonpromenad med Gottfrid trots att jag kände att jag absolut inte orkade så gjorde jag det ändå och dessutom så hjälpte jag en vän med ett "dataproblem". YES jag är datanörd!

Tänkte jag kunde skriva ut det även här då det är alldeles för lätt att det händer. 

Å Ä Ö försvann nämligen för honom och detta har hänt mig flera gånger med. 
Grips då inte av panik eller så utan tryck bara ALT+SHIFT så är det ordnat sen. 

Nu ska jag sätta igång och plugga, 
¡chao!







Ska jag?







Efter några månader kom brevet fram.

Jag var ju som ni vet i Barcelona och Ibiza i början av juni. Då skickade jag ett vykort till Marcus som kom fram igår. haha jag kan verkligen inget annat än att älska Spaniens avslappnade attityd. Typ "Det spelar väl ingen roll NÄR posten kommer fram, bara den faktiskt gör det". 

Ganska komiskt det där.. I Sverige flippar vi om ett brev tar typ tre dagar på sig att komma fram och det är postens fel med ALLT som händer typ. 
Eller om bussen är TVÅ minuter försenad, då jäklar blir det liv och alla undrar vart bussen har tagit vägen, trots att det faktiskt står att det är CIRKA tider. 
I Ibiza så stod det när bussen skulle avgå från station sen så när den kom fram till hållsplatserna efter vägen visste man aldrig och man reagerade knappt när den kom typ en halvtimme senare än vad man själv beräknat det till. 
Därför gillar jag verkligen Spanien. Det verkar knappt existera stress där, i alla fall inte på samma sätt som i Sverige vilket är helt fantastiskt! 




 

Min lördag

Hej!

Igår blev det god mat och gott vin hemma hos syster Diana med familj. Svåger stod så klart för maten och som alltid var det super gott!
När Diana skjutsade hem oss runt 23 tiden så var jag så trött så jag höll på att somna i bilen flera gånger. Så när vi väl var hemma så måste jag ha somnat så fort jag lade huvudet mot kudden. 

Idag har det inte hänt något speciellt direkt. 
Jag har fortsatt att städa. Jag blev inte klar igår eftersom jag har börjat sorterat en massa. Det är ett helt projekt det här med höststädning faktiskt. Garderoberna ska rensas, prylar ska ner till förrådet, en stor utrensing av papper och så mycket mer. Oj oj.. Vad har jag gett mig in på egentligen?! Men det är skönt att få lite ordning. Har redan hittat MASSOR av saker som jag helt glömt bort att jag köpt och som prislapparna fortfarande är kvar på. Det är både roligt och skrämmande. Har jag verkligen shoppat så mycket att jag inte ens minns det? Samtidigt är det asroligt att helt plötsligt "få" massa nya kläder och prylar. 

Planerna för resten av dagen är oklara. Fortsätta städa blir det och så har jag tvättstuga mellan 16-21, vilket behövs då båda våra tvättkorgar är proppfulla. Plugga måste jag också. Får se om jag lyckas fokusera på det trots att det är så himla mycket jag kan göra i hemmet. 

Hoppas ni övriga får en toppen lördag! (: 
¡Chao!





 

Höstens serier! ^^

Nu när hösten är på ingång, när kylan kommer krypande, löven färgas och ljusen tänds så börjar det även närma sig att mina serier äntligen börjar visas igen efter alldeles för långa säsongsuppehåll. Tyvärr har flera av dem så som The Secret Circle och Make it or Break it lagts ner men tur nog så kommer jag ha några att se på i alla fall. 
LÄNGTAR!!!


Modern Family säsong 4 börjar sändas 26 september.




Dexter säsong 7 är tillbaka 30 september.





Gossip Girl säsong 6 är tillbaka 8 oktober.






11 oktober sätter säsong 4 fart med The Vampire Diaries.




Och som jag skrev igår så är The Big Bang Theory tillbaka den 27 september! ^^










Torsdag morgon

Hejsan! 

Idag vaknade jag upp av att elefanten Marcus gjorde oljud som vanligt. Så kunde inte sova längre än klockan sju.
Satte mig framför teven och kikade på Disney Channel och käkade frukost innan jag tog en morgonpromenad med Gottfrid. Nu väntar jag på att systeryster och lilla Algot ska komma. Vi ska iväg till skroten för att kika efter en del till bilen. Jag träffar dom rätt så sällan så det ska bli kul att ses! ♥

Så nu ska jag fixa i ordning mig lite, skriver mer senare. 
¡Chao!





21 dagar kvar!!

Jag längtar tills den 27 september då The Big Bang Theory är tillbaka med säsong 6!!
Sheldon Cooper, I love you! ♥




































 
 

......................................................








28 veckor senare- ur ett genusperspektiv

Jag och Marcus har verkligen haft filmkvällar på sista tiden och vi har sett allt från zombies och vampyrer till roliga diktatorer. 
Vi började lördagen med att se 28 dagar senare och sedan 28 veckor senare. Jag är nämligen så efter att jag aldrig sett dem innan och tycker helt ärligt att jag inte missat så mycket heller då dom inte direkt var My cup of tea för att vara ärlig. Men dom gick att titta på i alla fall men jag ogillar verkligen att när det är en sorts form av uppföljare att inte filmen startar där den andra slutar eller att det åtminstone handlar om samma personer. Detsamma gäller ju Resident Evil. Jag gillar filmerna men av någon anledning så blir dom "hoppiga" och följer inte en röd tråd. 

Måste dessutom nämna en av mina reaktioner på 28 veckor senare ur ett genusperspektiv. 
I början av filmen så får man följa massa folk som gömmer sig i en stuga. En liten livrädd pojke får komma in och han berättar när han hungrigt vräker i sig maten hur hans föräldrar förvandlats till monster och jagat honom. 
Några minuter senare så kommer monstrena in i stugan, pojken blir livrädd som alla andra och springer iväg. Ena mannen stannar kvar och kämpar mot monstrena med en kofot som vapen. Hans fru springer efter pojken och resten flyr till  någon flyktlucka. Mannen med kofoten springer sedan och letar efter sin fru som letar efter den lilla pojken. Han ber henne komma och lämna pojken som gömmer sig då de alla kommer dö annars. Hon vägrar och zombies intar rummet. Då gör mannen ett tufft val i stundens hetta och stänger dörren för sin fru då hon i alla fall är körd och det finns ingenting han kan göra förutom att dö själv. Han väljer med andra ord att lämna henne och pojken för att dö så att han själv slipper. Min första reaktion var "Vilket jävla svin, hoppas han dör vilken jävla omanligt svin usch". 
Filmen fortsätter och nere vid flyktluckan försöker zombies ta sig förbi men då står en äldre man och håller emot så att de alla kan fly, hans hustru vägrar lämna honom men han ber henne upprepade gånger att göra det för han vill hur hon ska överleva. Hon går till slut men eftersom hon var så seg så hinner zombies in så dom dör i alla fall. 
Reaktionen där var "Men ååh gå kvinna förstår du inte att han älskar dig och vill att du ska överleva, spring och överlev dåååååå!". 

Alltså med andra ord. Mannen som kämpade med att slå zombies med en kofot till vapen, som sedan sprang vidare för att rädda sin fru men inte lyckades då hon lät sina känslor styras han blev ett svin men kvinnan som inte ville lämna sin min var det inte? 
Varför ska det alltid speglas så att en man ska vara den som ska dö utan att ens fundera på det medans kvinnan ska vara den svage som springer för att överleva men som i alla fall är så dum att stanna kvar?!

Resten av filmen så är det ju uppbyggt som att man ska hata den mannen som överlevde, i alla fall så uppfattar jag det som de. Så se filmen även om ni har gjort det och tänk på det jag skrivit. För det är ganska intressant att se saker och ting ur andra perspektiv i detta fall ett genusperspektiv. 






Psykakuten

Ingenting blev riktigt som jag planerat igår. Jag städade lite och jag pluggade lite men inget av det var tillräckligt då lägenheten fortfarande är i kaos och inlämningsuppgifterna är fortfarande inte inskickade. 
Jag tog en promenad till Lina som bor knappt 100 meter bort från mig men någon promenad för oss blev det inte utan vi skötte skitsnacket hemma hos henne och så fick jag se alla söta kattungar! (: 


Mot kvällen så kikade jag och Marcus på två filmer, Flowers of war och Dark Shadows och åt tacos. Jag tyckte båda filmerna var riktigt bra så tänker skriva om dom i ett inlägg lite senare. 


Just nu kikar jag på UR play om ett avsnitt som handlar om Psykakuten. Anledningen är för att vi ska diskutera avsnittet idag på psykiatrin så det känns ganska nödvändigt att då ha sett det. Det är väldigt intressant faktiskt men jag stör mig skapligt på hur det inte riktigt buffrar upp eller vad det är för det blir som hack hela tiden. Otroligt irriterande för en person som då gärna tappar koncentrationen helt och istället väntar på att det ska ske för att kunna störa sig extra. Om ni skulle vara intresserade att själva se klippet så har ni länken här

Nu ska jag försöka se klart det själv och sen bär det av in till stan.
Ha en trevlig dag allesammans! (: 


 

Today is Monday

Oj vad jag sov länge idag. Jag vaknade inte förrän strax efter elva, helt otroligt! Kanske är det att hösten är på ingång som gör det.
Dagens planer är som jag skrev igårkväll att städa eftersom det ser ut som Bosnien under 90-talet här. 
När jag städat klart så ska jag försöka använda hjärnan lite och göra några inlämningsuppgifter i svenskan. 
Sen så ska jag röra på fläsket lite och ta en promenad med Lina lite senare. Länge sen vi sågs nu så vi har nog mycket skit att ta igen! (: 






Färdigmålat

Nu har jag precis kommit hem från syster. Huset är stortsett färdigmålat, bara några smådetaljer vid fönster och sånt som ska fixas och det sköter dom själva. 

Marcus står och diskar och jag tänkte ta och kika på en film innan det är dags att sova. 
Imorgon har jag massor av skolarbeten jag måste ta tag i och dessutom måste jag storstäda för det ser förjäkligt ut här. 

Så med det sagt så säger jag godnatt, skriver mer imorgon.
Natti!







Måla hus

Alldeles strax ska jag och Marcus iväg till systeryster och company för att måla det sista på huset. Krista ska följa med och hjälpa till också! (: 
Håll tummarna nu för att regnet håller sig borta så vi hinner klart. 


¡Chao!



RSS 2.0